window.NREUM||(NREUM={});NREUM.info = {"beacon":"bam.nr-data.net","errorBeacon":"bam.nr-data.net","licenseKey":"f0d35ca3ee","applicationID":"333426","transactionName":"YwFUZUoFCkBVBhZZXFpLd2JoSwJGWAkSQlZHF0RUVAEFQFFLA0NDTA==","queueTime":0,"applicationTime":42,"ttGuid":"1D5CD87A4826B4B3","agent":""} <meta name="ProgId" content="Word.Document" /> <meta name="Generator" content="Microsoft Word 11" /> <meta name="Originator" ..." />

Geld voor ontwikkelingshulp ligt letterlijk in de la

Door: 1we - Een Wereld Idee  27-02-2009
Trefwoorden: Actie, Campagne, Ontwikkelingssamenwerking

De economische crisis mag niet ten koste gaan van ontwikkelingslanden. Hulporganisaties hebben het kabinet opgeroepen om niet te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. 1We - Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl, start een campagne waarbij het mes aan twee kanten snijdt: door hun oude mobieltje te verkopen, verdienen consumenten snel geld én steunen ze kansarme mensen.

 

1We - Een Wereld Idee geeft mensen in ontwikkelingslanden met eenvoudige tools en microkredieten de kans om zich te ontplooien. Om mensen hier in beweging te krijgen voor de mensen daar, zet 1We verrassende acties in. Zoals de nieuwe mobieltjesactie, waarmee consumenten in deze crisistijd flink geld kunnen verdienen en tegelijkertijd mensen in ontwikkelingslanden steunen.

 

Geld waard

Want oude mobieltjes zijn geld waard. Een Nokia E71 levert zomaar € 52,- op en voor een Samsung U900 Soul vang je zo € 65,-. Verkoop die telefoon, doneer een percentage naar keuze aan 1We en ontvang het resterende bedrag binnen zeven dagen op je rekening.

Hiermee helpt de consument mensen zoals Ruma en Kamal in Bangladesh. Met een startbudget kregen zij de kans om hun eigen 1We Slum Shop te runnen, een klein kruidenierswinkeltje in de sloppen van de hoofdstad Dhaka. Hiermee zijn ze in staat om hun hele familie te onderhouden. Als basis voor een betere toekomst en daarmee voor de ontwikkeling van het land.

 

Laatste vangnet

De tientallen miljoenen mobieltjes die overal in Nederland in de la liggen, kunnen mensen zoals Ruma en Kamal op weg helpen. Help je eigen crisis te verminderen en daarmee de nog grotere crisis van anderen. Uit cijfers van de Wereldbank blijkt dat door de economische crisis dit jaar 53 miljoen mensen 'in armoede gevangen blijven'. Voor deze mensen is ontwikkelings-samenwerking een laatste vangnet.

Benieuwd wat je toestel nog waard is? Kijk voor meer informatie op www.1we.com.

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie over de 1We mobieltjesactie en 1We - Een Wereld Idee kunt u contact opnemen met directeur Robbert Frank Hagens, 033-2858914 of 06-53437891.

 

Trefwoorden: Actie, Armoede, Campagne, Ontwikkelingsorganisatie, Ontwikkelingssamenwerking

Contact 1we - Een Wereld Idee

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share