Nieuwe Wereld Idee Business Club doorbreekt alle kaders

Door: 1we - Een Wereld Idee  02-10-2006
Trefwoorden: Ontwikkelingssamenwerking, Ontwikkelingsorganisatie

Wat hebben graffiti op blikjes frisdrank, een badkuip en integriteit met elkaar te maken? Ontdek het bij de nieuwe Wereld Idee Business Club. De enige ondernemersclub met een eigen televisieprogramma, die zich vóór de schermen actief inzet voor een positieve wereld.

De Wereld Idee Business Club doorbreekt alle geijkte kaders waarbinnen ontwikkelingssamenwerking tot nu toe plaatsvindt. Aan de hand van baanbrekende voorbeelden, daagt de businessclub ondernemers uit om gezamenlijk de opkomende stroming van ‘ideëel realisme’ vorm te geven. Een belangrijke vraag daarbij is hoe integer ondernemend Nederland handelt. Komt de groeiende maatschappelijke betrokkenheid recht uit het hart? Of gaat het om exposure, een nieuw netwerk en persoonlijk gewin? Kortom: hebben ondernemers anno 2006 nog een hart?

Voor het eerst krijgt élke ondernemer met zijn organisatie de kans om vanuit persoonlijke passie en betrokkenheid mee te denken over ontwikkelingssamenwerking. Om vervolgens samen met 1WE tot actie over te gaan en daadwerkelijk een verschil te maken. Nooit eerder bogen zoveel ondernemers zich gezamenlijk over ontwikkelingsvraagstukken. Deze bundeling van krachten brengt een energiebron en daadkracht teweeg die ongekend is.

Creatief denken, doortastend ondernemen én vernieuwende televisie. Dat is waar de Wereld Idee Business Club voor staat. De bijeenkomsten -afwisselend op een doordeweekse avond en in het weekend- worden verrassend in beeld gebracht door 1WE-TV voor Goede Doelen TV. Naar verwachting heeft deze nieuwe zender eind dit jaar via de kabel een bijna landelijke dekking.

Nieuwe weg

De Wereld Idee Business Club is een initiatief van 1WE – Een Wereld Idee, een omroep, een ontwikkelingsorganisatie én een netwerkorganisatie ineen. Met vernieuwende televisieprogramma’s, web-tv en eigen ontwikkelingsprojecten slaat de organisatie een geheel nieuwe weg in op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

De eerste bijeenkomst vindt maandag 16 oktober van 17.00 tot 19.00 uur plaats in de bar van het Golden Tulip Berghotel in Amersfoort. De overige bijeenkomsten tot en met eind 2006 zijn op zondag 29 oktober en 26 november (van 12.00 tot 14.00 uur, voor het hele gezin) en op woensdag 6 december van 17.00 tot 19.00 uur.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.1we.com.

Trefwoorden: Ontwikkelingsorganisatie, Ontwikkelingssamenwerking

Contact 1we - Een Wereld Idee

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share