Nieuwste uitzending 1000WE-Club nu online KIJK OP www.1we.com

Nieuwste uitzending 1000WE-Club nu online KIJK OP www.1we.com van 1we - Een Wereld Idee

Door: 1we - Een Wereld Idee  14-03-2007
Trefwoorden: Ambassadeur, Ontwikkelingsorganisatie

NGO’s slaan vaak de plank mis. Dat concludeerde Frederik Hulleman tijdens zijn indrukwekkende rondreis door Afrika. In de spannende, vijfde uitzending van de ‘1000WE-Club’ legt hij uit waarom. Kijk nu op www.1we.com.

In het programma, dat nu te zien is op Goede Doelen TV en www.1we.com, heeft presentator Robbert Hagens verder een gesprek met Jasper van Staveren van KPN Internet Solutions en Paul Pennarts van Kruit over de totstandkoming van deze website.

In deze uitzending van de 1000WE-Club staat het thema ‘think global, act local’ centraal. Zo vertelt de Amersfoortse straatadvocaat René Slotboom, die zelf ooit op straat leefde, over zijn grote passie: het realiseren van een woonboerderij in Roemenië, waar duizenden kinderen rondzwerven. In het project spelen de daklozen in Amersfoort een belangrijke rol.

Nieuwe 1WE-ambassadeur
Volgens burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper, speciale gast in deze uitzending, is het initiatief van de straatadvocaat er een om in een gouden lijstje te hangen. “En zo hebben we er hier velen. Dat is goud geld waard, dat is kapitaal.”
De burgemeester van Amersfoort ging graag in op het verzoek om ambassadeur te worden van 1WE - Een Wereld Idee. “Ik draag het idee een warm hart toe. En ik laat anderen graag weten dat dit de methode is om wereldwijd iets voor elkaar te betekenen.”

Live-muziek is er van de formatie Ruby Indians met het nummer ‘Tears’. Een hit van wereldformaat over de waarde van het leven van Braziliaanse straatkinderen in deze krankzinnige wereld. 1WE - Een Wereld Idee en Ruby Indians hebben de intentie om het nummer uit te brengen. Met de opbrengst wordt een ontwikkelingsproject voor zwerfkinderen in Rio de Janeiro geïnitialiseerd.

Uitzending bijwonen?
De opnames van de ‘1000WE-Club’ maken deel uit van de bijeenkomsten van dit bijzondere netwerk van ‘nieuwe ondernemers’. Wilt u een keer een TV-programma bijwonen? Meld u dan aan op www.1we.com. De eerstvolgende meeting van de businessclub is op woensdag 21 maart van 17.00 tot 19.30 uur in het Golden Tulip Berghotel in Amersfoort. Neem vooral ook uw netwerk mee!

1WE - Een Wereld Idee
Bezoekadres:
Van Woustraat 2
Amersfoort
Correspondentieadres:
Postbus 2234
3800 CE Amersfoort
T. +31(0)33-2858914
F. +31(0)33-2858567

Trefwoorden: Ambassadeur, Ontwikkelingsorganisatie

Contact 1we - Een Wereld Idee

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share