Expositie Ingo Leth bij Amersfoort Art Galerie

Expositie Ingo Leth bij Amersfoort Art Galerie van Amersfoort Art Galerie

Door: Amersfoort Art Galerie  19-03-2008
Trefwoorden: Kunst, Relatiegeschenken, Galerie

 
Ingo Leth werd geboren in 1968 te Duisburg in Duitsland. Zijn werk heeft zich ontwikkeld naar abstractie met kleine figuratieve beeldelementen welke vaak verhalend zijn en symbolische achtergronden hebben. Ingo Leth werkt in verschillende disciplines o.a. met acryl verf op doek dat met natuurlijke materialen gecombineerd wordt zoals papier en zand. In zijn werk bestaat een cadans van kleur, energie en een spontane overvloed van kleur als communicatiemiddel. De organische en instinctieve stijl openbaart een verhoogd begrip van structuur en compositie om emotionele gevoelens uit te drukken. Kleur is ondergeschikt aan de structuur, gecombineerd in een tastbaar 2 dimensionaal werk. Hij is een van de drie grondleggers van de kunststroming TOYisme. Vanaf 1992 werden diverse tentoonstellingen in Nederland en in het buitenland gehouden, van New York, Barcelona, tot Kentucky en Montreal.

 

Amersfoort Art Galerie is gespecialiseerd in moderne kunst. Naast grafiek beschikken wij ook over een uitgebreide collectie schilderijen. Arjen van der Linden, Herman Brood, Clemens Briels, Corneille, Paul Alexander van Rij, Ton Schulten, Nieto, Jacques Tange en Bart van Oijen zijn enkele kunstenaars die in onze collectie zijn opgenomen maar wij zijn uiteraard altijd op zoek naar nieuw aanstormend talent.

Laat u door een van onze medewerkers vrijblijvend adviseren of maak een afspraak om een werk op zicht te nemen.

De lijstenmakerij van Amersfoort Art Galerie biedt een grote collectie lijsten met veel verscheidenheid. Dit zorgt ervoor dat er voor al uw inlijstwerk wel een passende, fraaie lijst te vinden is. Ook beschikken wij over een inlijstservice voor ondernemingen.

Ons assortiment kunstenaarsbenodigdheden behoort tot het grootste van de regio! Het volledige Talens assortiment is bij ons terug te vinden maar ook Winsor & Newton en ARA ontbreken uiteraard niet. Kortom; een ruime keuze voor zowel de amateur als beroepskunstenaar.

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een e-mail. Wij helpen u graag verder.

www.amersfoortartgalerie.nl

Trefwoorden: Expositie, Galerie, Ingo Leth, Kunst, Kunstuitleen, Lijstenmakerij, Relatiegeschenken,