Schilderij Van Gogh - van 25 miljoen te koop voor 1 euro

Schilderij Van Gogh - van 25 miljoen te koop voor 1 euro van Art Solution

Door: Art Solution  07-11-2007
Trefwoorden: Schilderij, Reproductie

Het schilderij Korenvelden van Vincent van Gogh wordt 7 november in New York geveild. De verwachte opbrengst is ongeveer 25 miljoen euro. Voor degenen die het doek niet hebben kunnen bemachtigen, is er goed nieuws. Direct na de veiling wordt hetzelfde schilderij opnieuw geveild op internet, voor een openingsbedrag van 1 euro. Art Solution Schilderijen biedt in samenwerking met Vogelbescherming Nederland een unieke replica van het schilderij aan op eBay.

Het te veilen kunstwerk is gemaakt door Art Solution. De veiling van het origineel bij Sotheby's in New York, was aanleiding om deze bijzondere replica te maken. De professioneel geschilderde replica blijft een unicum, want Art Solution zal hierna geen replica van het schilderij "Korenvelden" van Van Gogh meer maken. De opbrengst van de veiling komt volledig toe aan de Vogelbescherming Nederland, ter bescherming van de Nederlandse akkervogels.

Voor zover bekend is dit de eerste publieksgeveilde replica van het echte kunstwerk. Het schilderij, het lievelingswerk van de broer van Van Gogh, geeft een prachtig beeld van de gouden korenvelden van het Franse Auvers-sur-Oise. Vincent van Gogh bracht hier zijn laatste levensdagen door. "Korenvelden" wordt algemeen beschouwd als het laatste kunstwerk dat Van Gogh maakte. De gedetailleerde replica is van museumkwaliteit en handgeschilderd in traditionele olieverf op doek. Het werk krijgt als datum 7 november 2007 mee, de dag waarop het origineel geveild werd in New York.

Het onderwerp van het schilderij 'Korenvelden' sluit naadloos aan op het leefgebied van de patrijs. Deze akkervogel kwam vroeger veel voor op het platteland in Nederland. In veertig jaar tijd is deze vogel sterk in aantal achteruitgegaan en op veel plaatsen zelfs geheel verdwenen. Daarom staat de patrijs op de Rode Lijst van bedreigde Nederlandse broedvogels. Vogelbescherming Nederland wil er alles aan doen om deze karakteristieke vogel voor ons land te behouden.

Wilt u een miljoenenschilderij van Vincent van Gogh bij u aan de muur en wilt u helpen om de patrijs weer terug te krijgen in Nederland? Bied dan mee op eBay op de unieke replica "Korenvelden". Kijk voor meer informatie op de website www.vogelbescherming.nl/vangogh  of http://www.artsolution.nl/vangogh.

Trefwoorden: Reproductie, Schilderij