Overeenkomst Digitale Nota tussen RABOBANK en BLUEM

Door: Bluem  04-09-2006
Trefwoorden: Finance

Rabobank en Bluem hebben overeenstemming bereikt over de aansluiting van Bluem als 'facturenservicecentrum' op de Rabo NotaBox. Bluem verwacht begin oktober 2006 de eerste digitale notas van CZ Zorgverzekeringen te sturen aan Rabo-internetklanten. Hiermee is wederom een nieuwe grote partij aangesloten op de Digitale Nota.
De overeenkomt met Rabobank betekent dat Bluem - naast TPG Cendris - als tweede 'Billing Service Provider' (BSP) digitale notas kan aanleveren voor de ruim 2,6 miljoen internetbankierende klanten van Rabobank.
Hiermee wil Rabobank een extra impuls geven aan het gebruik van de digitale nota, de groei van het aantal deelnemende bedrijven en vermindering van papieren acceptgiros.
Op dit moment zijn al 18 grote bedrijven aangesloten op de digitale nota.
Deze aanpak leidt tot besparingen op de print- en verzendkosten. Ook maakt het de transactieverwerking eenvoudiger en ontstaat er minder kans op fouten bij het intoetsen van betaalopdrachten. Dit maakt de digitale nota een belangrijke stap richting minder papieren facturen, acceptgiros en betaalopdrachten.

Rabo Notabox
Rabobank biedt de betaalstandaard 'Digitale Nota' al sinds januari 2006 onder de naam Rabo Notabox. Enkele andere banken volgen later. Gebruik ervan houdt in dat bedrijven elektronisch facturen, notas, acceptgiros of incassomeldingen sturen naar klanten die zich daarvoor zelf hebben aangemeld via rabobank.nl. Klanten ontvangen hun digitale notas vervolgens via Rabo-internetbankieren en kunnen na enkele muisklikken snel, veilig en vertrouwd betalen zonder opnieuw gegevens over te nemen.
Voor de klant betekent het ook: geen vergeten of zoekgeraakte notas meer.

Bluem: partner voor verzenders
'Vanuit het specialisme van 'elektronische facturatie' spelen wij in op de integratie van facturatie en betaling,' aldus Rieko Kester, directeur van Bluem. Bankportalen zullen in de nabije toekomst een belangrijk kanaal zijn voor nota- en factuurpresentatie voor de particuliere en zakelijke markt. 'Wij willen opdrachtgevers een scala van elektronische facturatie opties bieden. Dit betekent digitale facturatie via e-mail, de eigen website én nu ook via internetbankieren (Digitale Nota). Vandaar dat wij aansluiting op de Rabo NotaBox strategisch belangrijk vinden.'

Trefwoorden: Finance