CAAP met Solid Edge op Youtube!

Door: Caap  15-02-2012
Trefwoorden: Software, Cad, 3d

    

Steeds vaker gaan leraren en onderwijsinstellingen gebruik maken van Youtube om lesmateriaal online aan te bieden. Een hoogleraar aan de Vrije Universiteit plaatst al sinds enige tijd zijn colleges op Youtube, waar deze voor iedereen toegankelijk zijn. Dit is door zijn studenten zeer enthousiast ontvangen.  Colleges kunnen hierdoor gevolgd worden op de momenten dat het studenten het beste uitkomt.

Daarnaast zijn veel mensen zeer visueel ingesteld en nemen kennis makkelijker op als ze direct zien wat er bedoeld wordt. De lesfilmpjes op Youtube vergroten voor veel studenten en cursisten het plezier om te leren.

Dit heeft bij de Solid Edge reseller CAAP uit Leusden geleid tot het ontwikkelen van video tutorials. De 3D CAD software Solid Edge leent zich namelijk uitstekend voor deze vorm van training. CAAP-medewerker Ruben Borgonjen begeleidt een aantal video tutorials met rustige stem, terwijl de kijker meteen kan zien welke handelingen in het programma worden verricht. Voor veel mensen is dit een aangename manier van leren en oefenen. Bovendien wordt de kennis op deze wijze sneller verwerkt dan wanneer er een boek bestudeerd moet worden.

Het maken van een video tutorial kost net als de bestaande lesbrieven natuurlijk wel enige tijd en moeite, waardoor dan ook de afweging is ontstaan: welk materiaal maken we toegankelijk, en voor wie?

Solid Edge leren via Youtube!

CAAP heeft ervoor gekozen om van een aantal lespakketten de tutorials op Youtube te plaatsen. Zo zijn onder andere de pakketten “Nestkast (Synchronous)”, “Raket (Ordered)” en “BoterKaasEieren (Synchronous)” al uitgebreid online te volgen. En na de eerste enthousiaste reacties is CAAP vastbesloten om dit assortiment te gaan uitbreiden. Op het Youtube kanaal van CAAP (CAAPSolidEdge), in het tabblad afspeellijsten kunnen per project alle video tutorials bekeken worden. Aangeraden wordt dan ook deze afspeellijsten te gebruiken, om zoekwerk naar volgende video’s op Youtube te voorkomen.

Binnen het onderwijs, waar CAAP de laatste jaren al erg actief is met het aanbieden van Solid Edge, wordt door docenten en leerlingen gretig gebruik gemaakt van het op Youtube aangeboden lesmateriaal. We leven tenslotte in het computertijdperk, met de nieuwste smartphones en tablets, waardoor leerlingen en studenten bijna overal en altijd Youtube kunnen bekijken. Ook voor het bedrijfsleven biedt het goede mogelijkheden. Engineers kunnen hun kennis van Solid Edge vergroten op het moment dat zij dat willen en daar tijd voor hebben.

Vervangt Youtube trainingen?

Is CAAP dan niet bang voor terugloop van de aanvragen voor de trainingsdagen die zij aanbiedt? CAAP denkt van niet.

Ten eerste wordt een breder publiek bereikt dat in aanraking komt met CAAP. Hierdoor wordt de naamsbekendheid bevorderd en hopen wij op langere termijn meer klanten de kwaliteiten van Solid Edge te kunnen onderwijzen. Ten tweede wordt alleen basis lesmateriaal voor publiekelijk gebruik op Youtube geplaatst, dat op dit moment ook te downloaden is op de website van CAAP in de vorm van lesbrieven. Net als voor de huidige lesbrieven zal men zich moeten registreren op de website, om voor de video tutorials aan de benodigde Templates & Reports van CAAP in Solid Edge te komen.

Een ander groot voordeel is dat via Youtube lesmateriaal veel sneller beschikbaar kan komen.

Ten slotte bestaan er plannen om ook video tutorials te ontwikkelen over gevorderde lesstof, die niet via Youtube verspreid zullen worden, maar die men krijgt tijdens een bijpassende training.

Youtube tutorials zullen het immers nooit halen bij de interactie tussen een trainer en de cursisten zoals die plaatsvindt in een training. CAAP is van mening dat iedereen de kans moet krijgen om kosteloos kennis te kunnen maken met de CAD Software Solid Edge, maar ziet Youtube als een eerste ervaring en niet als een vervanging van de bestaande trainingen.

Kortom, CAAP is begonnen aan de ontwikkeling van lesmateriaal in de vorm van video tutorials om sneller de informatie aan de gebruiker over te dragen, de naamsbekendheid te verbreden door op een groter zoeknetwerk te produceren en in een korter tijdsbestek het lesmateriaal aan te kunnen bieden..

Ga met onze vorderingen mee, en surf naar ons Youtube kanaal om de video tutorials te bekijken: of zoek op CAAPSolidEdge in Youtube.

Trefwoorden: 3d, 3d Cadsysteem, 3d Design, Caap, Cad, Cad Software, Lesbrieven, Software, Solidedge, Solid-edge,

Ander nieuws en updates van Caap

21-11-2012

CAAP “GoldenToppartner 2012” van Siemens!

Nadat CAAP enkele weken geleden al de status van ” Goldpartner” van Siemens had bereikt, was het vorige week


24-08-2012

CAAP presenteert Solid Edge ST5

CAAP presenteert op de TIV in Hardenberg de nieuwe functionaliteiten in Solid Edge ST5.


07-06-2012

Presentatie CAAP voor de Solid Edge Gebruikersgroep

     Afgelopen woensdag, 6 juni, vond er weer een meeting van de Solid Edge Gebruikersgroep plaats. Deze gebruikersgroep is een


21-09-2011

Caap houdt klantendag in Geldmuseum.

     Met alle perikelen rondom de recessie is geld voor iedereen een zeer actueel onderwerp, vandaar de keuze van Solid