CAAP presenteert Solid Edge ST5

Door: Caap  24-08-2012
Trefwoorden: Computer Software, Siemens, Cad

    

CAAP, reseller van Siemens PLM software, presenteert met trots de nieuwe versie van Solid Edge, ST5. In ST5 treffen we veel nieuwe functionaliteit aan en door bestaande gebruikers aangebrachte verbeteringen. Siemens begrijpt hoe belangrijk gebruikers het vinden om met betrouwbare, intuïtieve en overzichtelijke software te werken. CAAP weet dat hoe goed een product ook is, het staat of valt met de kennis en goede begeleiding van de gebruiker die met Solid Edge werkt.

Het wordt steeds belangrijker om met 3D modellen uit andere CAD systemen door te werken. Siemens houdt zich hier serieus mee bezig. Ook in deze versie zijn er weer een aantal zaken verbeterd ten aanzien van dit doel.

Werken met de “Live Rules” is nu nog intuïtiever door de nieuwe kleuren interface. Door gebruik te maken van kleuren is nu duidelijker te zien welke geometrische gelijkheden er in een model zitten. Door op vlakken te klikken geeft u eenvoudig aan wat behouden moet worden tijdens een wijziging. De functie “Recognize Holes” zorgt er voor dat draadgaten van een geïmporteerd model gemakkelijk omgezet kunnen worden naar bruikbare gaten, wat veel tijdswinst oplevert.

Werkt u al met een 3D CAD systeem, maar bent u niet tevreden? Kom dan zeker langs op onze stand. Met Solid Edge kan er vaak eenvoudig worden doorgewerkt met uw bestaande data.

In de Solid Edge Assembly kan er naast het samenstellen van onderdelen ook gemakkelijk worden gewerkt met “Frame’s”, “XpresRoute” (Piping), en “Harness Design” (3D bekabeling). Het is nu mogelijk om van deze laatste een zogenaamd “Nailboard” te maken. Dit is een uitslag van een 3D kabelboom die voorzien kan worden van connector tekeningen en connector- en kabeltabellen.

Een associatieve spiegel methode maakt het werken in de samenstelling nog sneller. Deze functie zorgt ervoor dat complete samenstellingen snel in één keer kunnen worden gespiegeld. Hierbij worden onderdelen die niet veranderen verdraaid en onderdelen die wel veranderen als nieuw model opgeslagen. Verplaatst u daarna het origineel dan zal de “Mirror” dynamisch mee veranderen.

Ondanks het feit dat Solid Edge op Windows is gebaseerd, is er met de nieuwe release van Solid Edge ook een 3D viewer voor de Ipad verschenen! Deze gratis app “Solid Edge Model Viewer” geeft u de mogelijkheid om nog beter over ideeën met uw klant te communiceren.

De eindige elementen software van Solid Edge, “Simulation”, is uitgebreid met warmte simulatie voor thermische en mechanische systemen waarmee snel en efficiënt kan worden gemeten hoe een onderdeel met een bepaalde warmte bron zich gedraagt.

“Multi-Body modelling” is een methode waarmee er binnen één onderdeel met meerdere body’s kan worden gewerkt. Dit wordt vaak gedaan wanneer onderdelen aan elkaar gerelateerd moeten zijn. Een onderdeel met meerdere body’s kan eenvoudig opgeslagen worden als losse bestanden en als een samenstelling. Kortom een methode die het ontwerp proces beheersbaarder maakt en het sterk kan versnellen.

Bij veel bedrijven wordt er al gebruik gemaakt van een Intranet dat gebaseerd is op Sharepoint. Siemens komt met ST5 uit met “Solid Edge Insight XT” een datamanagement oplossing die hierop aansluit. Dit zorgt er voor dat er binnen uw bedrijf eenduidig kan worden gewerkt. Met “Insight XT” kan er onder andere gemakkelijk Solid Edge data worden terug gevonden en engineeringsprocessen worden gestroomlijnd.

Zoals bij iedere nieuwe versie heeft Siemens ook deze keer weer goed geluisterd naar haar bestaande gebruikers. Hun input is verwerkt in ruim 1300 vernieuwingen en verbeteringen in Solid Edge ST5. ST5 zal niet alleen nieuwe gebruikers meer reden geven om met Solid Edge te starten maar ook bestaande gebruikers verrassen met de nieuwe functionaliteit. CAAP presenteert u graag de genoemde en andere vernieuwingen op haar stand nummer 171 tijdens de TIV in Hardenberg. Als bezoeker kunt u zo zelf de voordelen en gemakken van Solid Edge ST5 ervaren.

Voor meer informatie: www.caap.nl

Trefwoorden: 3d, 3d Cadsysteem, 3d Design, 3dcad, Caap, Cad, Cad Cam, Cad Software, Computer Software, Siemens, Solidedge, Solid-edge,

Ander nieuws en updates van Caap

21-11-2012

CAAP “GoldenToppartner 2012” van Siemens!

Nadat CAAP enkele weken geleden al de status van ” Goldpartner” van Siemens had bereikt, was het vorige week


07-06-2012

Presentatie CAAP voor de Solid Edge Gebruikersgroep

     Afgelopen woensdag, 6 juni, vond er weer een meeting van de Solid Edge Gebruikersgroep plaats. Deze gebruikersgroep is een


15-02-2012

CAAP met Solid Edge op Youtube!

     Steeds vaker gaan leraren en onderwijsinstellingen gebruik maken van Youtube om lesmateriaal online aan te bieden. Een hoogleraar aan


21-09-2011

Caap houdt klantendag in Geldmuseum.

     Met alle perikelen rondom de recessie is geld voor iedereen een zeer actueel onderwerp, vandaar de keuze van Solid