Presentatie CAAP voor de Solid Edge Gebruikersgroep

Door: Caap  07-06-2012
Trefwoorden: Software, Computer Software, Cad

    

Afgelopen woensdag, 6 juni, vond er weer een meeting van de Solid Edge Gebruikersgroep plaats. Deze gebruikersgroep is een samenwerkingsverband van bedrijven die de Velocity Series gebruiken, zoals Solid Edge, Teamcenter, Femap en NX Cam.

Gastheer was deze keer het bedrijf Vlastuin Engineering in Kesteren. De Vlastuin groep bestaat uit bedrijven die zich bezighouden met het bouwen van containertrailers, grijpers en tanktrailers waarbij ze Solid Edge gebruiken voor hun productontwikkeling. Daarnaast voert Vlastuin onder andere las- en snijwerk voor derden uit.

In het eerste gedeelte van de meeting liet Klaas van den Brink van Vlastuin Engineering zien hoe de productontwikkeling plaatsvindt en hoe zij Solid Edge daarop toepassen. Tevens werden er hierin diverse ervaringen tussen de aanwezigen uitgewisseld. Met name het gebruik van “Capture Fit” en de “Systems Library” was voor een aantal aanwezigen een eyeopener.

Daarna gaf Elbert Folmer een demonstratie van de koppeling tussen Solid Edge en de ERP software die bij Vlastuin in gebruik is. Hij liet onder andere zien hoe met deze koppeling op eenvoudige wijze de diverse configuratie-opties van een trailer kunnen worden gekozen.

Na de pauze en een rondleiding door het bedrijf kreeg Eef de Klerk van Solid Edge reseller CAAP uit Leusden het woord. Hij demonstreerde hoe met behulp van Visual Basic op een eenvoudige manier een makro voor Solid Edge kan worden ontwikkeld.

Alle aanwezigen blikken terug op een nuttige middag waarin weer nieuwe aspecten van Solid Edge naar voren zijn gebracht. Volgens Donald Kalff, directeur van Solid Edge reseller CAAP, zijn deze meetings zeer zinvol voor iedere Solid Edge gebruiker omdat men door ervaringen van andere Solid Edge gebruikers geweldige nieuwe ideeën opdoet. Daarnaast werd ook volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te netwerken en nieuwe contacten op te doen.

Voor meer informatie over de Solid Edge Gebruikersgroep:

Of:

Trefwoorden: 3d, 3d Cad, 3d Cadsysteem, 3d Design, 3dcad, Caap, Cad, Cad Cam, Cad Software, Computer Software, Software, Solid edge, Solidedge, Solid-edge,

Ander nieuws en updates van Caap

21-11-2012

CAAP “GoldenToppartner 2012” van Siemens!

Nadat CAAP enkele weken geleden al de status van ” Goldpartner” van Siemens had bereikt, was het vorige week


24-08-2012

CAAP presenteert Solid Edge ST5

CAAP presenteert op de TIV in Hardenberg de nieuwe functionaliteiten in Solid Edge ST5.


15-02-2012

CAAP met Solid Edge op Youtube!

     Steeds vaker gaan leraren en onderwijsinstellingen gebruik maken van Youtube om lesmateriaal online aan te bieden. Een hoogleraar aan


21-09-2011

Caap houdt klantendag in Geldmuseum.

     Met alle perikelen rondom de recessie is geld voor iedereen een zeer actueel onderwerp, vandaar de keuze van Solid