Bestrijdingsmiddelen producent stroomlijnt bedrijfsvoering SAP Business All-in-One

Bestrijdingsmiddelen producent stroomlijnt bedrijfsvoering SAP Business All-in-One van Chameleon Solutions

Door: Chameleon Solutions  07-07-2008

Al sinds 1932 produceert Denka insectenbestrijdings-middelen, zowel voor de consumentenmarkt als de veehoudende industrie. Tot vorig jaar werden de bedrijfsprocessen ondersteund met een ERP-pakket op basis van MS-DOS dat niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd. Denka had weinig inzicht in de actuele voorraad, maakte hoge voorraadkosten en spendeerde relatief veel geld aan overwerk door een gebrekkig functionerende capaciteitsplanning. Denka vond de oplossing bij SAP implementatiepartner Chameleon, die All-in-Process installeerde, een template gebaseerd op SAP All-in-One. Daarmee stroomlijnde Denka de bedrijfsvoering, bracht de kosten omlaag en deed de omzet stijgen.

“Stroomlijnen van bedrijfsprocessen, een hogere leverbetrouwbaarheid, een lager voorraadniveau en een efficiënter gebruik van de productiecapaciteit.” Versteeg somt de eisen op waaraan de nieuwe automatisering moest voldoen. In 2006 stelde Denka een shortlist van potentiële softwareleveranciers op; SAP kwam daar aanvankelijk niet op voor. Versteeg: “Wij dachten dat SAP alleen oplossingen had voor grote bedrijven. Pas toen we ons lieten adviseren door Chameleon werd het ons duidelijk dat SAP ook ideale oplossingen heeft voor middelgrote ondernemingen als de onze.”

“Samenvattend zou ik willen zeggen dat de verbeterde zichtbaarheid van de bedrijfsprocessen het grootste voordeel is. We hebben nu actueel inzicht in de productie en de voorraden. Dat is ook nodig, want we draaien veel kleine runs.”