Lasaulec B.V. brengt overnight pakketverzendingen onder bij DHL

Door: Dhl Express Benelux  18-05-2006
Trefwoorden: Logistiek, Distributie, Post

DHL preferred supplier voor overnight distributie Lasaulec B.V.

Amersfoort, donderdag 18 mei 2006 - Lasaulec B.V. heeft DHL middels een jaarcontract benoemd tot preferred supplier voor de overnight distributie van haar pakketten binnen Nederland. Lasaulec, onderdeel van de Kroymans Group, is een technische groothandel gericht op de marktsegmenten industrie en automotive. Lasaulec B.V. heeft met een eigen wagenpark van ruim 150 auto's een fijnmazige distributie in Nederland. In deze distributieketen vindt voor het overgrote gedeelte meerdere dagelijkse leveringen naar de klanten van Lasaulec plaats. Naast deze intensieve dagdistributie is er nog een grote externe overnight distributiestroom die via verschillende distributiepartijen in Nederland wordt gedistribueerd. Het betreft hier distributie aan zowel klanten als leveranciers van Lasaulec. Volgens het nieuwe contract zal DHL tot 1 maart 2007 de externe overnight distributie voor Lasaulec verzorgen.

Het contract betreft een verdere uitbreiding van de samenwerking tussen Lasaulec en DHL; voorgaande jaren verzorgde DHL gemiddeld tussen de 10.000 en 12.000 (deel)zendingen op jaarbasis voor Lasaulec.. Hans Kraaijenbrink, Directeur Noord Nederland DHL Express: "Lasaulec heeft DHL benoemd tot preferred supplier. Concreet betekent dit dat DHL een constructieve bijdrage levert aan de interne logistieke optimalisatie binnen Lasaulec B.V. Gedurende deze contractperiode verdrievoudigt het aantal zendingen ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast verzorgen wij nu ook een gedeelte van de goederenstroom tussen de diverse distributiepunten van Lasaulec, in het verleden werden deze goederen via de interne distributie van Lasaulec B.V. verwerkt. Het betreft dus niet alleen een uitbreiding van de samenwerking op het gebied van kwantiteit, maar ook op het gebied van kwaliteit."

Teneinde het gebruiksgemak op de verschillende vestigingen te vergroten, heeft DHL op alle Lasaulec-distributiepunten eigen software geïnstalleerd waardoor het aanmelden van zendingen nog eenvoudiger wordt. Conform contract geschiedt de facturering wekelijks naar het centrale hoofdkantoor in Heerenveen. Lasaulec ontvangt één centrale factuur met een specificatie van de verschillende zendingen per locatie en activiteit.

Cees Daalmeijer, Algemeen Directeur van Lasaulec B.V.: "Lasaulec heeft "operational excellence" als uitgangspunt voor de distributieorganisatie. Met het inzetten van één externe partij als aanvulling op onze eigen distributie (ruim 110.000 routes per jaar) wordt de kwaliteit en de leversnelheid van de goederen richting onze klanten vergroot. Lasaulec heeft voor DHL gekozen vanwege de betrouwbaarheid, het geautomatiseerde proces en de snelheid van leveren." Inmiddels verloopt de implementatie van de samenwerking tussen Lasaulec B.V. en DHL naar tevredenheid van alle partijen.

Trefwoorden: Distributie, Distributiedienst, Logistiek, Pakketdienst, Post,

Contact Dhl Express Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share