Basisschoolleerlingen op ‘geo-expeditie’ bij DHV

Door: Dhv  09-11-2006
Trefwoorden: Geo, Geoweek

Vandaag bezoeken ca. 30 leerlingen van groep acht van de Amersfoortse basisschool De Wingerd het hoofdkantoor van DHV. Bujar Nushi, geo-coördinator bij DHV, leidt deze expeditie waarbij de scholieren ontdekken wat geo-informatie is en hoe die in hun eigen leefomgeving gebruikt kan worden. De kinderen krijgen te zien hoe hun eigen adressen worden omgezet naar een geografische kaart en gaan er vervolgens zelf mee aan het werk.

Deze expeditie is in het kader van de landelijke GeoWeek die maandag 13 november start. Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) heeft samen met een veertigtal organisaties, waaronder DHV, de GeoWeek opgezet om de kennis en innovatie in de geo-sector zichtbaar te maken binnen het schoolvak aardrijkskunde en scholieren enthousiast te maken voor dit vak.

Volgens de Verenigde Naties is geo-technologie één van de grote groeimarkten. Denk aan navigatiesystemen en het gebruik van satellietbeelden voor plaatsbepaling. De instroom in dit specifieke vakonderwijs is echter minimaal. De GeoWeek heeft dan ook als doel te laten zien welke beroepsmogelijkheden er zoal zijn. Van openbare orde en veiligheid tot luchthavens, het verzamelen en interpreteren van geo-informatie speelt overal.

Bujar Nushi laat de leerlingen zien hoe belangrijk geo-informatie is voor DHV. Ook zullen de leerlingen zelf achter de computers plaatsnemen en aan de slag gaan.

Trefwoorden: Geo, Geoweek