Burgers kiezen moderne duurzaamheid met woon- en leefconcept EcoVilla

Door: Dhv  19-07-2007
Trefwoorden: Ecovilla

Essent, Ballast Nedam Infra, DHV en Stichting EcoVilla bereiken akkoord

Om de mogelijkheden voor aantrekkelijke, moderne en betaalbare duurzaamheid binnen bereik van de burger te brengen gaan Essent, Ballast Nedam Infra, DHV en Stichting EcoVilla de vanaf vandaag toepasbare praktijkkennis bundelen in de EcoVilla-woningen en de EcoVilla-Toolbox.

Hiermee worden concrete oplossingen aangeboden waaruit consumenten zelf keuzes kunnen maken op het gebied van duurzame huisvesting, voeding, mobiliteit, recreatie enz. De Toolbox is bovendien gericht op het realiseren van duurzame wijken met aandacht voor sociale aspecten en gedeelde voorzieningen.

'EcoVilla' is een open concept geschikt voor alle leeftijden en leefvormen. De burger kan op deze manier de overstap naar een modern en duurzaam leven makkelijker maken, met vol inzicht in de keuzes en kosten. De EcoVilla-Toolbox biedt een palet van duurzame opties met een lage CO2 uitstoot en mondiale voetafdruk. Hij of zij kan de opties bekijken, inspiratie opdoen en uiteindelijk ook beslissen en kopen. De toolbox is een dynamische en levende samenstelling van opties en wordt jaarlijks geactualiseerd. De samenwerkende partijen hebben hun kennis en kunde gebundeld om de EcoVilla's te realiseren.

Proeftuin EcoVilla
De eerste EcoVilla wordt beoogd in Boxtel. Streven is om in 2007 nog met de bouw te beginnen. Stichting EcoVilla heeft al veel belangstelling en aanvragen ontvangen van burgers, bewonersgroepen en gemeenten verspreid over heel Nederland. EcoVilla's zullen worden ontworpen voor landelijke, stedelijke, vinex- en zelfs drijvende omgevingen.

 

Trefwoorden: Ecovilla