DHV brengt energielabel hoofdkantoor van G naar A

Door: Dhv  11-03-2009
Trefwoorden: Energielabel

Beoogde renovatie levert aanzienlijke besparing op

Advies- en ingenieursbureau DHV brengt bij de renovatie van haar eigen hoofdkantoor in Amersfoort het energielabel van G naar A. Dat is bijzonder voor een gebouw bijna 40 jaar oud. In januari 2011 zal de gehele duurzame renovatie afgerond zijn. Het levert DHV een jaarlijkse energiebesparing op van € 100.000,-.

Gebouwen met het energie A-label leveren energieprestaties vergelijkbaar met de huidige eisen voor nieuwbouw. Om een groot kantoorgebouw uit bouwjaar 1970 op dat niveau te brengen zijn innovatieve oplossingen nodig. Nieuwe installaties zorgen ervoor dat de koeling en warmte efficiënter gebruik maken van energie. Daarnaast wordt restwarmte en vocht teruggewonnen voor hergebruik. Het gebouw krijgt een nieuwe uitstraling door een volledig transparante glazen gevel die betere daglichttoetreding combineert met zongestuurde lichtwering.

Renovatie van een ouder gebouw kan dus gelijktijdig comfortverhoging én een energiebesparing opleveren.

Het bijzondere kantoorpand van DHV was het eerste met een open karakter in de vorm van een grote kantoortuin. Het open karakter van het pand blijft geheel behouden. DHV is zelf verantwoordelijk voor het volledige ontwerp en het projectmanagement van deze renovatie.



Trefwoorden: Energielabel