DHV-consortium wint watermanagementproject Kaspische Zee

Door: Dhv  30-01-2007
Trefwoorden: Water, Europeaid, Kaspische,

De Europese Commissie heeft een internationaal consortium onder leiding van DHV het EuropeAid-contract gegund voor het “Caspian Water Quality Monitoring and Action Plan for Areas of Pollution Concern”. Belangrijkste doel van dit project is het verbeteren van de water- en kustkwaliteit van de Kaspische Zee.

Het project is gericht op de afnemende water- en sedimentkwaliteit van de Kaspische Zee. Daarnaast wordt in vier omringende landen (Azerbeidzjan, Kazachstan, Rusland en Turkmenistan) aandacht besteed aan diverse ‘milieu-hotspots’: locaties of gebieden waar het milieu wordt bedreigd door olie- en gasboringen en pijpleidingen, ondeskundig opgeslagen gevaarlijk industrieel afval en andere vormen van water- en bodemverontreiniging.

Naast DHV bestaat het consortium uit COWI (Denemarken) en de Nederlandse partijen ECORYS en WL | Delft Hydraulics. Het contract heeft een looptijd van 2½ jaar en vertegenwoordigt een waarde van EUR 1,3 miljoen.

Dit is het tweede watermanagementproject van EuropeAid dat DHV in de afgelopen maanden heeft gewonnen. Eerder verwierf een consortium onder leiding van DHV het “EU-China River Basin Management Programme” met een contractduur van 5 jaar en een waarde van EUR 13,9 miljoen.

Trefwoorden: Europeaid, Kaspische, Water,