DHV mee op economische missie Zuid-Afrika

Door: Dhv  08-05-2009
Trefwoorden: Economische Zaken

Advies- en ingenieursbureau DHV neemt deel aan de economische missie naar Zuid-Afrika en Mozambique 10-17 mei onder leiding van minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken.

De missie staat in het teken van afvalwaterzuivering, drinkwatervoorziening, havenontwikkeling, luchthavenontwikkeling en transport en (personen)vervoersystemen, inclusief infrastructuur en logistiek rondom het WK voetbal 2010.

DHV is bij deze ontwikkelingen betrokken in projecten als de revitalisering van de provinciale spoorwegen in Eastern Cape Province, de modernisering van de Gauteng Freeway om Johannesburg, Nereda® afvalwaterzuivering demonstratieproject in Gansbaai en de uitbreiding van Cape Town International Airport in Zuid-Afrika en bij kust- en havenwerken in Mozambique.

DHV opereert op de Afrikaanse markt via haar dochterbedrijven SSI, NACO, SEED, NPC en Turgis met ruim 1.000 medewerkers. Tijdens de missie onderstreept DHV ook het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor een duurzame ontwikkeling. Zo bezoekt bestuursvoorzitter Bertrand van Ee op 16 mei een van SSI's zaterdagscholen voor kansarme leerlingen, in Durban.

DHV-deelnemers aan de missie:
Bertrand van Ee Bestuursvoorzitter DHV Groep
Rick Langereis Unitdirecteur Contractmanagement Water
Ben Reeskamp Directeur Business Development Havens en Waterwegen
Tjip Sietsma Business Development Manager Rail / NPC
Anke Mastenbroek Chief Operating Officer Operations SSI

Een greep uit hun programma:
11 mei - Bezoek aan physical modeling laboratory CSIR, Stellenbosch
12 mei - Seminar Dutch Innovative Water Technology, incl. presentatie door DHV/SSI over waterhergebruik - Bezoek aan havenwerken Port of Durban en bezoek aan Durban Port Authorities
13 mei - Presentatie aan Transnet bij het Directorate of Transportation, – NPC/SSI zullen zich hier presenteren met nadruk op passenger rail transport, stations en infra-ontwikkeling
- Conference on Water Service Delivery
14 mei - Seminar Corridor Development (SANEC)
15 mei - Visit Ports and Railways Authorities Mozambique

Trefwoorden: Economische Zaken