DHV ontsluit beheerpakketten Doesburg via internet

Door: Dhv  14-12-2006
Trefwoorden: Riolering, Beheerpakket, Beheerspakket

De gemeente Doesburg kan haar beheerpakketten voor weg- en rioleringsbeheer voortaan benaderen via een beveiligde internetverbinding met het DHV-hoofdkantoor in Amersfoort. Deze manier van remote werken met beheerpakketten is vernieuwend voor Nederland en draagt bij aan de continuïteit van weg- en rioleringsbeheer en daarmee aan de kwaliteit van de openbare ruimte.

Met het invoeren van remote werken, waarbij medewerkers van de gemeente Doesburg inloggen op een server van DHV, verzekert de gemeente zich van operationele en up-to-date zijnde beheerprogramma's. Ook zijn eventuele softwareconflicten met andere programma's niet meer aan de orde.

Voor de gemeente Doesburg is deze manier van remote werken dé oplossing om de continuïteit van de beheerprogramma's te garanderen. Doesburg is de eerste gemeente die remote werkt bij DHV.

DHV Beheerpakketten
Naast weg- en rioleringsbeheer, zijn er ook beheerpakketten voor groen en speelelementen, civiele kunstwerken, openbare verlichting en verkeerstekens. DHV's diensten variëren van het sec leveren van een beheerpakket tot het maken van concrete beheer- en beleidsplannen. Alle beheerpakketten zijn vanaf heden remote beschikbaar.

Het remote werken is voor gemeenten een goede basis voor het volledig uitbesteden van het operationele beheer waarbij DHV bijvoorbeeld de revisiegegevens verwerkt, inspecties uitvoert, beheer- en onderhoudsprogramma's opstelt, de uitvoering voorbereidt en aanstuurt en de beheerprogramma's host en up-to-date houdt. DHV ziet dit als dé trend voor de komende jaren.

Trefwoorden: Beheerpakket, Beheerspakket, Riolering,