DHV tekent contract voor renovatie van afvalwaterzuiveringsinstallatie in Subotica, Servië

Door: Dhv  02-11-2006
Trefwoorden: Afvalwater, Afvalwaterzuivering, Servië

DHV heeft 31 oktober haar tweede Design & Build-contract in de westelijke Balkan ondertekend. Het project vertegenwoordigt een waarde van 9,9 miljoen euro en betreft de vernieuwing en uitbreiding van de afvalwaterzuiveringsinstallatie van de stad Subotica in het noorden van Servië.

Gedurende de periode 2006-2008 zal DHV verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de uitvoering van de renovatie en uitbreiding van de bestaande afvalwaterzuiveringsinstallatie, inclusief stikstof- en fosforverwijdering. In 2008 zal de installatie opgeleverd worden en dan een capaciteit hebben van 36.000 m³/dag. Daarmee zal dan het afvalwater van 100.000 huishoudens op duurzame wijze gezuiverd worden.

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) verstrekt de stad een lening van 9 miljoen euro voor de vernieuwing van haar afvalwaterzuiveringsinstallatie om zo te voldoen aan de normen van de Europese Unie. Een belangrijk onderdeel van het project is de forse reductie van stikstof en fosfor. Beide stoffen zijn nu nog de belangrijkste veroorzakers van algenbloei en biologische afbraak van het nabijgelegen Meer van Palic, één van de voornaamste toeristische attracties in de provincie Vojvodina.

Het project wordt uitgevoerd door DHV als hoofdaannemer in samenwerking met een tweetal partners uit de Servische hoofdstad Belgrado: FIDECO voor projectmagement en -coördinatie en GEMAX als verantwoordelijke voor de civiele constructie. Daarnaast zal naar verwachting in belangrijke mate gebruik worden gemaakt van de diensten van diverse lokale aannemers en leveranciers.

Twee maanden geleden tekende DHV haar eerste Design & Build-contract in de westelijke Balkan voor de renovatie van de 25 jaar oude afvalwaterzuiveringsinstallatie in Podgorica, de hoofdstad van Montenegro.

Trefwoorden: Afvalwater, Afvalwaterzuivering, Servië