DHV verwerft groot luchthavencontract in Taiwan

Door: Dhv  14-02-2008
Trefwoorden: Airport, Luchthaven, Taiwan

Investeringswaarde 150 miljoen euro
NACO, Netherlands Airport Consultants B.V., onderdeel van de DHV groep, heeft een consultancy contract verkregen voor de luchthaven van Taipei, de grootste van Taiwan. De komende vijf jaar is de organisatie verantwoordelijk voor planning, ontwerp, projectmanagement en bouwtoezicht van een aantal belangrijke investeringen met een totale waarde van 150 miljoen euro.

Taiwan Taoyuan International Airport bereidt zich hiermee voor op de toename van het luchtverkeer als gevolg van de verwachte opening van directe luchtverbindingen met China. De werkzaamheden van NACO hebben als doel de operationele beschikbaarheid onder alle weersomstandigheden en voor alle vliegtuigen te waarborgen. "Taiwan kiest voor Nederlandse expertise voor de grootschalige modernisering van de luchtzijdige infrastructuur op Taipei International Airport", zo licht Rik Krabbendam, projectdirecteur bij NACO, toe.

Het project omvat de renovatie en verlenging van de bestaande start- en landingsbanen en taxibanen met een totaaloppervlak van 1,4 miljoen m2. "Niet alleen de omvang, maar ook de techniek maakt dit project erg uitdagend", aldus Krabbendam. Om bereikbaarheid en veiligheid te garanderen, worden in het project de modernste 'Surface Movement Guidance and Control Systems' toegepast (A-SMGCS). Dit is een verkeersgeleidingssysteem voor het grondverkeer op de luchthaven. Daarnaast wordt de luchthaven uitgerust met een categorie III landingssysteem (ILS). Naast de techniek krijgt ook het operationele aspect aandacht door training van de staf van de luchthaven.

NACO werkt in dit prestigieuze project samen met het Taiwanese advies- en ingenieursbureau Moh and Associates, de Nederlands-Australische luchthavenadviseurs van To70 en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR).

 

Trefwoorden: Airport, Luchthaven, Naco, Taiwan