DHV wint contract ontwerp nieuwe zonnecellenfabriek Photovoltech

Door: Dhv  23-06-2008
Trefwoorden: Zonnecellen, Arise, Photovoltech

Photovoltech uit België heeft DHV geselecteerd voor het volledige ontwerp van haar nieuw te bouwen zonnecellenfabriek in Tienen, België.

DHV is verantwoordelijk voor het complete ontwerp van de fabriek: architectuur, bouwtechniek, gebouwgebonden en procesgerelateerde installaties. Daarnaast verzorgt DHV ook de bouwbegeleiding en hook-up. De zonnecellenfabriek heeft een bruto vloeroppervlak van 26.500 m2, verdeeld over 3 bouwlagen. Op 1 januari 2010 moet de fabriek klaar zijn voor de productie van de eerste zonnecel. De fabriek zal uiteindelijk bijna 400 MW aan zonnecelproductiecapaciteit kunnen huisvesten. Samen met de reeds eerder aanwezige capaciteit in andere gebouwen van Photovoltech is dat goed voor een duurzame energieproductie van bijna 500 MW per jaar.

DHV zal in deze nieuwe fabriek duurzame oplossingen toepassen op het gebied van waterbesparing, groene dak systemen en warmteterugwinning.

Op dit moment werkt DHV ook aan zonnecellenfabrieken voor ARISE in Duitsland, Cel Celis in Spanje en Euro Multivision in India.

Trefwoorden: Arise, Photovoltech, Zonnecellen,