Minister Cramer bezoekt Delta Diamonds

Door: Dhv  18-11-2008
Trefwoorden: Tianjin, Caofeidian

Nederlands watermanagement als duurzaam project in China
Tijdens haar bezoek aan China doet minister Jacqueline Cramer het landaanwinningproject ‘Delta Diamonds’ bij de kuststad Tianjin aan. Tianjin ligt 100 kilometer ten zuiden van Beijing aan de Bohai zee. Het ligt in één van de drie belangrijkste economische gebieden van China en heeft een belangrijke invoerhaven. De komende tien jaar wordt voor het gebied rondom deze haven, de Tianjin Economic Development Area (TEDA), een groei verwacht van meer dan 500.000 inwoners. Advies- en ingenieursbureau DHV won in samenwerking met de Architekten Cie. de internationale competitie voor 43 km2 landaanwinning in de Bohai zee met een innovatief masterplan waar stad, natuur én water in balans zijn. Inmiddels wordt gewerkt aan de uitbreiding van het masterplan naar 100 km2.

Minister Cramer heeft de bouwplaats en een workshop bezocht waarin haar het concept van de landaanwinning, het watermanagement en de stedelijke ontwikkeling is toegelicht. Dick Kevelam, namens DHV momenteel actief met de verdere ontwikkeling en ontwerp van het plan: ’De kust van de Bohai zee is erg ondiep en modderig. Door ons concept van verschillende eilanden in een afgesloten zoute binnenzee kan de waterkwaliteit worden gegarandeerd’.
DHV is op meer fronten in China actief. Onlangs leidde een delegatie van DHV en DSM Balkenende nog rond op de DSM Campus in Sjanghai waar voorbeelden van duurzaam bouwen naar voren kwamen. Eerder dit jaar won het advies- en ingenieursbureau een wedstrijd voor de bouw van de ecologische kuststad Coafeidian.

Trefwoorden: Caofeidian, Tianjin,