Mobiele parkeergarage voorkomt parkeeroverlast

Door: Dhv  19-07-2007
Trefwoorden: Parkeergarage, Park4all

Tijdelijke inzet bij evenementen en bouwlocaties

Park4all en advies- en ingenieursbureau DHV introduceren een innovatief parkeerconcept. De tijdelijke parkeergarages zijn in slechts vier weken te implementeren, volledig opgebouwd uit duurzame materialen. Bij evenementen en rondom bouwlocaties is op deze manier snel, veilig en duurzaam de parkeercapaciteit te regelen.

Park4all is een modulair bouwsysteem voor tijdelijke parkeergarages en plaatsbaar op elke willekeurige locatie. Door gebruik te maken van staalconstructies en extreem sterke glasvezel vloerdelen wordt het totale gewicht van de garage laag gehouden waardoor een fundering niet nodig is. Dit parkeerconcept is mede daardoor 25-30% goedkoper dan conventionele oplossingen. De gebruikers betalen huur per parkeerplaats, waardoor investeren niet nodig is.

De garages zijn dertig meter breed; de lengte bepaalt de opdrachtgever zelf. Ook de hoogte is flexibel; van één tot vier lagen. Neemt de parkeervraag toe, dan zet DHV er een extra verdieping bovenop. Als de vraag afneemt, dan wordt deze verwijderd.

Fundering onnodig
Doordat het industrieel gemaakte product extreem licht is, kunnen de garages overal worden geplaatst, zelfs boven op een bestaande parkeergarage. 'De garages zijn gemakkelijk te integreren met andere functies, bijvoorbeeld tijdelijke winkels. Zelfs sportvelden kunnen erop worden aangelegd', aldus Bram van de Kaa van DHV.

Het parkeerconcept past ideaal in het streven naar milieubewust vastgoed en duurzaam ondernemen. Na het verwijderen laat de constructie geen enkel spoor achter. Ook wordt het landschap niet voor tientallen jaren 'vervuild' met een betonnen kolos.

 

Trefwoorden: Park4all, Parkeergarage,