NPC sluit zich aan bij DHV

Door: Dhv  02-03-2009
Trefwoorden: Ns, Npc

NPC gaat zich aansluiten bij advies- en ingenieursbureau DHV. Consultancy- en projectmanagementbureau NPC heeft haar activiteiten de afgelopen jaren als onderdeel van NS succesvol weten te verbreden naar klanten buiten NS en buiten Nederland. NS wil zich meer richten op haar core business. De expertise van NPC blijft beschikbaar voor NS. Voor DHV betekent dit een aanmerkelijke versterking van haar positie in de (inter)nationale stations- en railmarkt. De overgang vindt per 1 maart 2009 plaats.

Door de aansluiting bij DHV komt NPC een stap dichter bij het realiseren van haar ambities en een mogelijke uitbreiding van haar markten. NPC is ruim 13 jaar actief op de nationale en internationale spoormarkt en uitgegroeid tot één van de belangrijkste adviseurs voor ontwikkeling en inrichting van stations en stationsomgevingen. Daarnaast is NPC sinds 2005 actief op de zorgmarkt. Samen met DHV kan NPC een breder dienstenpakket bieden aan haar klanten binnen de spoor- en zorgmarkt. Bovendien krijgt NPC nu de mogelijkheid om haar stationsexpertise te exporteren via het internationale netwerk van bedrijven van DHV.

DHV heeft de ambitie haar positie in de markten voor mobiliteit en gebiedsontwikkeling te versterken. Met de activiteiten van NPC maakt DHV een gerichte stap voorwaarts in een specifiek kennisgebied. Vic Prins, DHV-directeur Ruimte en Mobiliteit: "De kennis van NPC is complementair aan onze expertise en de sterke positie van DHV op het gebied van stations, luchthavens, zorginstellingen en ruimtelijke inrichting. De aansluiting bij DHV biedt de NPC-medewerkers meer kansen op interessante nieuwe projecten en ontwikkelingsmogelijkheden."

Met de overgang naar DHV gaan alle 130 medewerkers van NPC mee. NPC blijft met vijf vestigingen dicht bij haar belangrijkste opdrachtgevers ProRail en NS. NPC blijft onder haar eigen naam in de markt opereren. Rudolf Mulder, directeur Mobiliteit bij DHV wordt directeur.

Trefwoorden: Npc, Ns