Purmerend heeft primeur met mobiele parkeergarage

Door: Dhv  12-03-2009
Trefwoorden: Parkeergarage, Park4all

Constructie van ‘meccano’ blijkt ideale oplossing voor tijdelijk tekort aan parkeerplek

De gemeente Purmerend opent vandaag als eerste in Nederland een demontabele PARK4ALL – parkeergarage. Het bouwwerk is binnen 6 weken gebouwd en kan ook weer snel worden afgebroken. De garage bestaat uit losse onderdelen die in- en uit elkaar worden gehaald. De garage is geplaatst in verband met bouwwerkzaamheden voor de herinrichting van het centrum.

Advies- en ingenieursbureau DHV ontwikkelde een superlichte constructie met vloeren van glasvezelcomposiet. Dat materiaal heeft de kracht van beton, maar is dertig keer lichter. Projectleider Bram van de Kaa: ‘Daardoor is een fundering niet nodig en kunnen de garages letterlijk overal worden geplaatst. Als meccano kunnen we de garage in- en uit elkaar schroeven.’

Behalve het project in Purmerend is PARK4ALL ook bezig met projecten in Amsterdam, Rotterdam, Zaandam en in het buitenland. De garage is ‘basic’ vormgegeven en kent een open structuur. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. De buitenkant van de garage in Purmerend wordt voorzien van speciale doeken met oude prenten van de stad. Daardoor past de mobiele parkeergarage toch goed in het straatbeeld. In de toekomst zijn ook andere manieren mogelijk, bijvoorbeeld de garage bedekken met gras.

Hans Roerink, een van de drie oprichters van PARK4ALL: ‘In Purmerend wordt de parkeergarage toegepast in verband met bouwwerkzaamheden, maar de garage is bijvoorbeeld ook uitstekend toe te passen bij ziekenhuizen en instellingen. Door zijn lichte gewicht is het tevens mogelijk het concept te gebruiken om extra verdiepingen op bestaande garages te plaatsen.’


Over PARK4ALL
PARK4ALL BV is een Nederlandse onafhankelijke producent en leverancier van demontabele parkeergarages. De drie oprichters bundelen in het bedrijf de voor tijdelijke parkeervoorzieningen essentiële kennis van vastgoed (Marco Huibrechtse), staalbouw (Bob Evers) en financieel management (Hans Roerink).


Over DHV
DHV is een toonaangevend internationaal advies- en ingenieursbureau dat diensten verleent en innovatieve oplossingen aanbiedt op het gebied van mobiliteit, bouw & industrie, gebiedsontwikkeling, milieu & duurzaamheid en water. Onze dienstverlening richt zich op de totale projectcyclus en omvat management consultancy, adviesdiensten, ontwerp en engineering, project-, contract- en assetmanagement.

DHV, met het hoofdkantoor in Nederland, maakt deel uit van de DHV Groep met een netwerk van 50 kantoren wereldwijd. Onze klanten profiteren van de via dit netwerk beschikbare kennis, resulterend in een integrale projectaanpak gericht op een duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving. De DHV Groep heeft ca. 5.500 medewerkers en realiseerde in 2008 een netto-omzet van € 468 miljoen. Zie www.dhv.nl voor meer informatie.

Trefwoorden: Park4all, Parkeergarage,