Nieuw boek biedt leidraad bij keuze gezondheidsbeleid

Door: Dialoque  09-07-2007

Amersfoort – Op 5 juli is een nieuw boek verschenen dat organisaties praktische ondersteuning biedt bij het maken van bewuste keuzes voor hun gezondheidsbeleid. Het boek getiteld ‘De handleiding voor de selectie van uw juiste gezondheidsbeleid’ is geschreven door verzuimspecialist Paul ter Wal.

Het boek is geschreven vanuit het perspectief dat verzuim- en gezondheidsbeleid integrale onderdelen zijn van het organisatiebeleid. ‘De Handleiding voor de selectie van uw juiste gezondheidsbeleid’ is een hulpmiddel om zelf de regie te voeren over verzuim- en gezondheidsbeleid. Daarnaast is het een leidraad om de juiste keuze te maken voor een passende vorm van gezondheidsbeleid binnen organisaties.

De lezer krijgt naast de juridische en technische onderbouwing, een duidelijke visie op het terrein van inzetbaarheid van mensen en vitaliteit van organisaties. In het boek staan actuele richtlijnen en handreikingen die de lezer op een praktische manier ondersteunen. Via het Internet zijn ook praktische checklists te downloaden. De doelgroep van het boek zijn werkgevers, HR-managers, branches, bedrijfsartsen en alle functionarissen die betrokken zijn bij het verzuim- en gezondheidsbeleid.

De auteur is Paul ter Wal, die als adviseur op het gebied van arbeid en met name sociale zekerheid, concepten voor ‘inzetbaarheidsbeleid’, bedrijfsgezondheidszorg en zorg en inkomen bedenkt. Zijn jarenlange ervaring bij gerenommeerde organisaties vormt de basis voor het boek.

‘De handleiding voor de selectie van uw juiste gezondheidsbeleid’ wordt uitgegeven door Dialoque Media. Het is zowel bij de uitgever als de boekhandel verkrijgbaar en kost € 39,95. Het ISBN-nummer is 978-90-79023-02-8.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor aanvullende informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Bob Zeegers, uitgever. Hij is bereikbaar via 033-4569805 of [email protected] Er is een foto van de cover beschikbaar. Website: http://www.ziekteenverzuim.nl/boek.html