MET FINANCIAL LEASE UW LEASE AUTO FINANCIEREN

Door: Dutchlease  11-06-2008
Trefwoorden: Financial, Auto, Mkb

Indien u uw bedrijfsauto op uw balans wilt hebben, maar hiervoor niet uw eigen financiële middelen wilt aanwenden, dan is Financial Lease voor u de juiste keuze. U houdt hiermee de investering buiten uw normale bedrijfsfinanciering, terwijl u het beheer en verzekering van de auto zelf onder controle houdt. Financial Lease heeft een aantal voordelen t.o.v. Operational Lease die voor u heel interessant kunnen zijn.

On-balance voordelen
Indien u kiest voor Financial Lease, wordt u economisch eigenaar van de auto. Hiermee komt de auto op uw balans te staan. In dat geval zijn de rente en afschrijvingskosten voor u fiscaal aftrekbaar. Tevens heeft u bij aanschaf van de auto recht op terugvordering van de BTW. In geval van een auto met grijs kenteken heeft u mogelijk recht op de investeringsaftrek.

Helder en op maat
Financial Lease is één van de meest heldere en inzichtelijke vormen van leasing. U betaalt namelijk elke maand een vaste termijn. De prijs van de auto, de looptijd en de aanbetaling bepalen de hoogte hiervan. Samen met ons bepaalt u de maandtermijnen die het beste bij uw bedrijfsvoering passen. Voor uw eigen financiële inbreng wordt uitgegaan van een minimum aanbetaling van de BTW (19% van de rijklaarprijs), maar u bent natuurlijk vrij om voor een hogere aanbetaling te kiezen. Zo heeft u zelf direct invloed op de hoogte van uw maandelijkse termijn.

Tot slot
Aan het einde van de looptijd vertegenwoordigt de auto nog een goede waarde. Daarom kan van te voren een restbedrag vastgesteld worden (slottermijn), waarover u tijdens de looptijd alleen rente betaalt en geen aflossing. Dit scheelt aanzienlijk in de hoogte van de maandlasten! Door de slottermijn behoudend vast te stellen, ontstaat er na verkoop van de auto vaak nog financiële ruimte. Die kunt u weer gebruiken voor bijvoorbeeld de aanbetaling van een nieuwe leaseauto.

Kortom
Financial Lease biedt u veel voordelen, waaronder:
• De mogelijkheid tot investerings- en renteaftrek;
• U heeft recht op terugvordering van de BTW;
• Inzichtelijk door vaste maandelijkse termijnen;
• Lage maandlasten door gebruik restwaarde;
• U bepaalt zelf de meest gunstige vorm.

 

Trefwoorden: Auto, Autolease, Autoleasemaatschappij, Autoleasing, Financial, Financiele, Lease, Leasemaatschappij, Leasing, Maatschappij, Mkb, Operational, Wagenpark