Jan de Rijk Logistics is Leerbedrijf van het Jaar

Door: Ecabo  05-10-2006
Trefwoorden: Awards

Vanmiddag is Jan de Rijk Logistics verkozen tot Leerbedrijf van het Jaar 2006 in de ICT. De jury vond dat de Roosendaalse ICT-afdeling van het transportbedrijf de beste begeleiding verzorgt voor stagiairs in deze sector van het middelbaar beroepsonderwijs.

Als winnaar ontving Jan de Rijk Logistics een geldprijs van 2.500 euro, te besteden aan een maatschappelijk relevant onderwijsproject naar eigen keuze.

Met de leerbedrijfverkiezing wil Loket MBO-ICT de aandacht vestigen op het belang van goede stages voor leerling én leerbedrijf. De verkiezing is mede mogelijk gemaakt door CA-ICT, de Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken voor de ICT-sector.

Jan de Rijk Logistics onderscheidt zich als leerbedrijf doordat het de actuele kennis en de frisse kijk van stagiairs bewust gebruikt om zijn technologisch vooraanstaande positie in de vervoersmarkt te versterken.
Het bedrijf beloont stagiairs goed en durft ze zelfstandige en verantwoordelijke taken te geven. Sommige opdrachten worden uitgevoerd bij een van de 25 buitenlandse vestigingen van het vervoersbedrijf, waar de stagiairs dan op kosten van de zaak naartoe gaan.

Doordat deze vrijheid wordt gecombineerd met een goede begeleiding, leert de stagiair enorm veel: over het bedrijf en de functie, maar vooral over zijn eigen persoonlijke mogelijkheden en beperkingen.

De andere finalisten in de ICT-leerbedrijfverkiezing waren Global Start Foundation in Amsterdam, Océ-Technologies in Venlo en Getronics PinkRoccade (divisie Managed Infrastructure, unit Sites Zuid) in Den Bosch.

Naast juryvoorzitter Roel Schulting, voorzitter van CA-ICT, bestond de jury uit Bas Linders van de Automatisering Gids, Carel Marsman van LogicaCMG, Bert van Strien van het Koning Willem I College, Joep Swagemakers van ECABO en Luc van Veen van Kenteq.

Er was ook een publieksprijs, op basis van het aantal stemmen dat geïnteresseerden konden uitbrengen via de website van Loket MBO-ICT. De winnaar hiervan was Océ-Technologies.

De uitslag van de leerbedrijfverkiezing werd bekendgemaakt tijdens het evenement Dag van de Stage op 4 oktober in Den Haag.

Over Loket MBO-ICT
De organisatie van de verkiezing ICT-Leerbedrijf van het Jaar is in handen van ECABO, het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen, en Kenteq, het kenniscentrum voor technisch vakmanschap. De beide kenniscentra werken samen in Loket MBO-ICT. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de begeleiding van 12.000 leerbedrijven.

Trefwoorden: Awards