Awards voor Beste Werkgevers van Nederland 2009

Door: Great Place To Work Institute Nederland  06-04-2009

Juist in tijden van recessie is goed werkgeverschap voor bedrijven hét instrument om zich te onderscheiden als betrouwbare onderneming. Daarmee creëren werkgevers ook in onzekere tijden een plek waar medewerkers vertrouwen in blijven houden en zorgen ze er voor dat werknemers trots zijn op wat ze doen en ambassadeur zijn van hun bedrijf.

Ondernemers krijgen op donderdag 16 april volop gelegenheid om zich te informeren over mogelijkheden om zich te onderscheiden met goed werkgeverschap tijdens het Great Place to Work® Congres in Amsterdam. Een van de hoogtepunten van dat congres is bovendien de uitreiking van de awards voor de Beste Werkgevers van Nederland 2009. Vorig jaar namen meer dan 100 HR professionals deel aan deze dag.

Tijdens het Great Place to Work Congres ontvangen ondernemers via inspirerende sessies en ontmoetingen waardevolle informatie over de mogelijkheden om met hun bedrijf een Great Place to Work®  worden. Zo komt onder meer aan de orde hoe zij een hoger niveau van loyaliteit bereiken en hoe zij met de juiste mensen een hoge mate van productiviteit en winstgevendheid kunnen behalen.
Ook is er volop aandacht voor manieren om uitstroom en verzuim laag te houden, om gekwalificeerde sollicitaties te krijgen op specifieke vacatures en om vorm te geven aan een eigen identiteit van hun organisatie.

Uit wetenschappelijk onderzoek van Great Place to Work® Institute Nederland blijkt dat de score van het medewerkersonderzoek in Nederland met betrekking tot de Beste werkgevers gestegen is van 74% in 2003 naar 83% in 2009. Opvallend is dat de bedrijven die onderzocht zijn tijdens de financiële crisis, geen daling vertonen in de score van het medewerkersonderzoek, integendeel zelfs. Wilt u meer weten? Kijk op www.greatplacetoworkcongres.nl. De volledige resultaten worden op 16 april bekend gemaakt!


Contact Great Place To Work Institute Nederland

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share