Glitched: the first Dutch Nerdcore Event

Glitched: the first Dutch Nerdcore Event van Heelhelder | Duidelijkheid In Communicatie

Door: Heelhelder | Duidelijkheid In Communicatie  19-02-2009
Trefwoorden: Hiphop, Panama, Nerds

26 februari: Glitched, Panama Amsterdam
Op donderdag 26 februari vind in Club Panama in Amsterdam het eerst Nederlandse Nerdcore Event plaats. Een knetterende symbiose van de hiphop en de nerd & geek scene. Met onder meer de Europese premiere van de documentaire ‘Nerdcore for Life’ van US filmmaker Dan Lamoureux en optredens van Amerikaanse Nerdcore iconen MC ROUTER, BEEFY, YTCRACKER en MC LARS.

Glitched the First Dutch NerdCore Event
• Donderdag 26 februari, Club Panama Amsterdam
• 20.00u - 21.30 Premiere ‘Nerdcore for Life’ van US filmmaker Dan Lamoureux
• 21.30 u – Late: Live Performances ‘the first all-nerdcore rap show in the history of Europe’ met o.a. MC ROUTER, BEEFY, YTCRACKER en MC LARS
• Tickets a 10 euro via http://www.glitched.nl.

Hiphop 2.0: van gangster naar nerd
Nerdcore het genre en de daarbij behorende communities groeien in rap tempo. De verklaring daarvoor lijkt te zitten in het feit dat twee zeer populaire subculturen – hiphop en ‘nerds&geeks’ – elkaar gevonden hebben. De gamers, slimme studenten, internetjunkies, gadgetgeeks, science fiction fans, comic freaks en andere zogenaamde ‘nerds’ die jarenlang niet serieus werden genomen door de ‘coole rappers’, hebben met dank aan ‘geeky’ web 2.0 technieken en online communities hun subcultuur in razend tempo op de kaart gezet zetten en weten te verbinden met de hiphop scene. Nerdcore is inmiddels een van de snelst groeiende subculturen van dit moment.

Europese Premiere ‘Nerdcore for Life’
Filmmaker Dan Lamoureux volgde 2 jaar lang de Amerikaanse nerdcore scene en maakte van zijn zoektocht de documentaire ‘Nerdcore for life’. De documentaire laat op no-nonsense wijze zien hoe vanuit een onverwacht perspectief een nieuwe muziekstroming en culturele beweging kan ontstaan, Tijdens het eerste Nederlandse Nerdcore festival ‘Glitched’ (26 februari in Panama, Amsterdam) presenteert Dan Lamoureux zijn film voor het eerst aan het Europese publiek. Na de film is het party-time met onder meer US rappers als YTCracker, MC Router, Beefy en MC Lars.

Spitten over games, gadgets en more
YTCracker, MC Router, Beefy en MC Lars zijn op dit moment dé nerdcore iconen in de US. Op donderdag 26 februari laten zij tijdens het nerdcore event ‘Glitched in Club Panama in Amsterdam zien waarom deze muziekstroming in korte tijd zoveel mensen weet te binden. Glitched is het eerste event in Europa waarop de hiphop en nerdscene samenkomen. Het laat zien dat de Nederlandse hiphopwereld open staat voor innovatieve ideeën die hiphop naar een hoger niveau kunnen tillen. Denk aan Pete Philly & Perquisite of Kubus & BangBang, 2 Nederlandse hiphopformaties die wereldwijd furore maken met onconventionele en nieuwe vormen van het gesproken woord op muziek. YTCracker, MC Router en Beefy doen dat ook, door te spitten over games en gadgets. En reken maar dat deze boys & girls! kunnen rappen!

Glitched: the First Dutch Nerdcore Event wordt georganiseerd door 4Worx.com Software Innovators en mede mogelijk gemaakt door: XS4ALL, Tweakers.net, NXS Betrouwbare hosting, Creative Cities Amsterdam Area (CCAA) en Spindokters | Interactive mediators.

 Ondersteunende media

Achtergronden, programma, beeldmateriaal en videofragmenten ter opname in uw publicatie kunt u downloaden via: http://www.glitched.nl/pers
• Achtergrond informatie over de opkomst van Nerdcore: http://delicious.com/glitched_nerdcore
• Beeldmateriaal ter opname in uw artikel: http://www.flickr.com/photos/glitched-nerdcore/

Filmtrailers en videoimpressies van Nerdcore artiesten: http://www.youtube.com/glitched2009

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stevijn de Jong, GLITCH / 4WORX B.V. Grote Koppel 7-b,
3813AA Amersfoort, The Netherlands
nerdcore@glitched.nl +31 (0)33 479 40 20

Trefwoorden: Gamers, Glitched, Hiphop, Hiphop Event, It Nerds, Nerd Hiphop, Nerdcore, Nerds, Panama, Rapper, Revenge Of The Nerds, Www.glitched.nl,

Contact Heelhelder | Duidelijkheid In Communicatie

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share