Minister Rouvoet blijft hangen bij jongeren in Amersfoort!

Door: Heelhelder | Duidelijkheid In Communicatie  01-10-2007
Trefwoorden: Jongeren, Jeugd, Conferentie

Minister Rouvoet blijft hangen bij jongeren in Amersfoort!

Amersfoort, zaterdagavond 29 september 2007.

Ilias en Khalid vonden het wel een toffe gast, die Rouvoet. "Maar ik wil nog wel zien dat hij ook echt doet wat hij zegt!". Ze hebben zojuist tijdens het door Young Vision georganiseerde 033 Ewa Matie een iftarmaaltijd (de avondmaaltijd waarmee het vasten na zonsondergang door moslims word verbroken) gegeten met minister Rouvoet van Jeugd- en Gezinszaken, die het evenement opende. En minister Rouvoet vond het ook leuk, want hij vroeg na afloop van de iftar of hij nog even kon blijven hangen om te blijven praten. Hij ging vervolgens voor meer dan een uur in gesprek met ruim 60 Marokkaanse, Turkse, Antilliaanse, Surinaamse en Nederlandse jongeren die naar jongerencentrum The Game in Liendert, Amersfoort waren gekomen.

religie, identiteit en beeldvorming centraal in gesprek

De avond begon om 18.00 uur met muziek van lokale DJ\'s. De jongeren druppelden binnen en beleven rustig \'chillen\' toen minister Rouvoet door Ludo Keizer (projectleider, Young Vision) werd ontvangen. Na afloop van de toespraak van de minister waarin hij vooral veel vragen stelde, verbrak hij vervolgens om half 8 het vasten met moslim en niet-moslimjongeren. Tijdens het heerlijke eten waren de gesprekken tussen de minister en de wijk- en conferentiejongeren zo interessant, dat besloten werd het programma aan te passen. Want de minister zou eigenlijk na het eten vertrekken, maar gaf aan langer te willen blijven om het gesprek voort te zetten. De jongeren reageerden enthousiast en gingen het gesprek/debat aan, waarin onderwerpen als religie, identiteit en beeldvorming centraal stonden. De rol van de media en Tweede-Kamerlid Wilders werden door de jongeren veelal aangehaald als het gaat om oorzaken van de kloof tussen allochtonen en autochtonen in het algemeen, en moslims en niet-moslims in het specifiek. Roevoet beaamde de mening van de jongeren dat media en politieke figuren zouden moeten bijdragen aan het verbeteren van de samenleving. De minister vroeg de jongeren onder andere wat hij als minister van Jeugd- en Gezinszaken voor hun kon betekenen: de antwoorden kwamen neer op het meer aandacht verkrijgen voor media en politici die een positieve(re) bijdrage leveren aan het maatschappelijke debat.

De afsluiting werd na vertoning van de educatieve film Ewa Matie ingevuld door een fantastische comedy- en beatboxshow van het koppel Dr. Johnny Love & MC Aldrin.

033 Ewa Matie Interculturele jongeren conferentie

Young Vision, een multiculturele jongerenorganisatie, organiseert in het kader van het Ramadan Festival meerdere activiteiten voor jongeren in Amersfoort en Amsterdam. 033 Ewa Matie is een onderdeel van de Interculturele Jongeren Conferentie 2007: een project waarbij 20 jonge multiculturele bruggenbouwers 3 concrete initiatieven op de gebieden sport, kunst&cultuur, en ontwikkelingssamenwerking ontwikkelen. De presentatie van de resultaten van de conferentie vindt plaats tijdens 033 Sugar Party (18 oktober): een gratis, multicultureel suikerfeest voor 1300 jongeren in stadshal de Flint, met internationale topartiesten!

De Interculturele Jongeren Conferentie, 033 Ewa Matie, en 033 Sugar Party worden o.a mogelijk gemaakt door gemeente Amersfoort, Youth in Action en IKV Pax Christi.
Niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ludo Keizer( 06 18142490 / ludokeizer@gmail.com). Zie ook Young Vision en www.ramadanfestival.nl.


Voor beeldmateriaal zie: http://www.flickr.com/photos/heelhelder/tags/rouvoet
**Bijgevoegde foto\'s zijn gemaakt door Steven van Kooijk. Meerdere foto\'s zijn beschikbaar.

Trefwoorden: Beeldvorming, Conferentie, Intercultureel Rouvoet Iftar Islam Ramadan, Jeugd, Jongeren, Politiek, Religie, Youngvision,

Contact Heelhelder | Duidelijkheid In Communicatie

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share