Monitor meets HDTV: de nieuwe LG M94D serie zorgt voor doorbraak

Monitor meets HDTV: de nieuwe LG M94D serie zorgt voor doorbraak van Heelhelder | Duidelijkheid In Communicatie

Door: Heelhelder | Duidelijkheid In Communicatie  20-09-2008
Trefwoorden: Hdtv, Ruimtebesparing, Hdtv Monitor Combi

Remco Klaverstein, Marketing Coordinator IT Products bij LG Electronics: “De vraag naar hoge kwaliteit compacte tv’s voor keuken, slaapkamer of kantoorruimte neemt toe. Dit zijn meestal ruimtes waar mensen ook een pc hebben staan. Daarnaast zien we dat ook studenten steeds hogere eisen stellen aan hun studie- en leefcomfort, maar beperkt zijn in hun ruimte en budget. De monitoren uit de M94D serie zijn ideaal als je moet woekeren met de ruimte en toch hoge eisen stelt aan beeldkwaliteit, uiterlijk en functionaliteit. Waarom zou je geld uitgeven aan zowel een HDTV als een breedbeeldmonitor voor je PC of notebook als je dat ook perfect kan combineren in één stijlvol multifunctioneel apparaat?”

Stijlvolle, minimalistische look
De M94D-serie heeft hetzelfde strakke design als de grotere LG flatscreen-tv’s – alleen in een compacter formaat. Daardoor passen de nieuwe schermen perfect in elke ruimte. Een pianozwarte schermkader en verborgen speakers geven de flatscreens een minimalistische, strakke look. Zet je het scherm uit, dan verandert de aanblik van de schuine geslepen facetrand geleidelijk in een volledig transparant kader. Dit geeft de schermen een mystieke uitstraling waarbij beeldscherm en kader naadloos in elkaar over lijken te gaan. Het slanke profiel, mooi vormgegeven voet, ronde achterkant en rustiek blauwe LED-aan-/uitknop completeren de strakke looks van de M94D-serie.

Loepzuiver als HDTV en High-End LCD monitor
Met de multifuctionele beeldschermen uit de M94D serie zorgt LG voor een doorbraak in beeldschermkwaliteit en functionaliteit. TV kijken en werken achter de PC zijn qua beeldverwerking totaal verschillende activiteiten. Slechts weinig leveranciers weten hun toestellen in beide rollen goed te laten presteren. De M94D-serie is echter in beide rollen loepzuiver – de beeldkwaliteit is bijzonder hoog bij gebruik als zowel pc-monitor en HD-tv. Het 19-inch model heeft een schermresolutie van 1440x900 pixels, de 20- en 22-inch versies van 1690x1050 pixels. Ruim voldoende pixels om zowel te genieten van glasheldere HD-uitzendingen en (HD-) dvd’s als voor het bewerken van foto’s, teksten en voor het spelen van games. Met een ‘Dynamic Fine’ contrast ration van 20.000:1 zorgt het scherm voor een scherp gestoken beeld en een nauwgezette weergave van de fijnste kleurnuances. Door toepassing van de speciale LG f-engine-beeldverwerkingstechnologie (ook gebruikt in de high-end LDC beeldschermen en grafische monitoren van LG) verbetert het beeld nog verder. De razendsnelle responsetijd van 5 ms zorgt voor de glasheldere beeldweergave van snelle bewegingen in films, sportwedstrijden en videogames.

“LG heeft de M94D-schermen speciaal ontwikkeld voor zowel close-up kijken als veraf” verteld Remco Klaverstein”. “Bij PC werk en gaming zit je bij wijze van spreken met je neus bijna in het scherm. Kijk je TV dan is de afstand een stuk groter en is een kijkhoek van 170 graden ideaal. Door toepassing van de innovatievetechniek van LG, onder meer terug te vinden in de geavanceerde f-Engine image processing technology, bieden de schermen onder alle omstandigheden dezelfde topkwaliteit. Of je nu recht voor het scherm van dichtbij een film bekijkt, liggend op de bank TV kijkt of op het puntje van je stoel World of War Craft aan het spelen bent.”

PC, Notebook, Wii, PlayStation? Mediacenter of hifiset? Just hook it up!
De M94D-schermen zijn met D-Sub en DVI-D connecties eenvoudig aan te sluiten op je PC of notebook computer. Daarnaast heeft LG de flatscreens uitgerust met voldoende verbindingsopties voor andere audio- en videocomponenten: twee HDMI-aansluitingen voor een Blu-ray speler of spelcomputer, jacks voor componenten, Full en Half Scart aansluitingen voor bijv. je DVD speler of je ouderwetse videorecorder en zelfs een optische digitale audio-aansluiting voor een verbinding naar je stereoset. En wat betreft het TV kijken: het toestel is voorzien van een analoge tuner voor aansluiting op je analoge kabel ‘en een ingebouwde DTV(DVB-T) tuner voor Digitale TV.

Voor meer informatie kijk op: http://www.lg-playwide.nl  

TFT Panel specificaties
Beeldscherm: 22" wide
Fysieke afmetingen: 522 x 95 x 490 mm
Brightness: 300 cd/m2
Contrastratio: DFC 20.000:1
Viewing angle H:170°, V160°
Responsetijd 5 ms
Kleurenbereik: 16,7 M kleuren
Resolutie: 1680 x 1050
Frequentiebereik: H 30-83 khz / V: 56 -75 khz (An/Dig)

Input / Output

Video signaal: Aansluitingen: RGB Analoog & Digitaal, Scart, HDMI, Component
15 Pin D-Sub / DVI-D / Scart / HDMI Component

Special Features

- Multimedia: Intelligent Automode F-Engine, SRS, Dolby Surround, AVL, Equalizer, Tilt, sRGB, DDC, HDCP
- Tuner DVB-T / Analoog EPG, Remote Control, Teletext
- Opmerkingen: Verkrijgbaar in 19",20" en 22"

Over LG Electronics

LG Electronics is een van ’s werelds grootste producenten van consumentenelektronica en een technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. 81 dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is ’s werelds grootste producent van plasmaschermen, CDMA-handsets, airconditioners, apparatuur voor optische opslag, dvd-spelers en home cinema-systemen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. De geconsolideerde omzet over 2007 bedroeg ruim 57,46 miljard dollar.

Media & Achtergrondinformatie

Ondersteunend beeldmateriaal kunt u downloaden vanaf: http://www.flickr.com/photos/lgplaywide  
Productinformatie vindt u op: http://www.lg-playwide.nl  
Voor informatie over LG Electronics kunt u terecht op: http://nl.lge.com/about/main.jhtml  

Trefwoorden: Hdtv, Hdtv Monitor Combi, M94d, Monitor Tv, Ruimtebesparing, Tv Monitor,

Contact Heelhelder | Duidelijkheid In Communicatie

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share