Ondernemers ondersteunen weekendschool Petje Af

Door: Heelhelder | Duidelijkheid In Communicatie  07-05-2007
Trefwoorden: Onderwijs, Financiering, Ondersteuning

Sponsorbrunch ter ondersteuning van weekendschool Petje Af
13 mei 2007, Stadscafe de Observant 


De PABO studenten Daan van de Voort en Walter Roza zijn begin dit jaar in Amersfoort een uniek project gestart: Stichting Pet'je af , een weekendschool voor kinderen die om uiteenlopende redenen harder moeten knokken voor hun kansen dan anderen. 15 basisschoolleerlingen uit de Amersfoortse achterstandswijk Randenbroek doen mee met het project Pet'je Af. Deze kinderen hebben het niet makkelijk, maar willen zich goed voorbereiden op hun toekomst. Drie jaar lang gaan zij vrijwillig een extra dag naar school om te praten over beroepen, het nieuws en verschillende culturen. De ouders en de buurtbewoners komen één keer in de maand kijken wat de kinderen hebben geleerd. Naast theorie leren de kinderen ook in de praktijk. Zo hebben zij onlangs een bezoek gebracht aan verzorgingstehuis de Koperhorst en geholpen met schoenenpoetsen, het opmaken van bedden en het verzorgen van de lunch. Ook hebben zij een dag meegelopen op het politiebureau. Het enthousiasme en de inzet van de kinderen is hartverwarmend en inspirerend. Afgelopen vrijdag, tijdens de traditionele lintjesregen, werd deze inzet beloond met een Kinderlintje en werden zij door de Burgemeester van Amersfoort, mevrouw Albertine van Vliet-Kuiper in het zonnetje gezet. 

Structurele ondersteuning en financiëring voor Stichting Pet'je Af

De kosten van de dag en de brunch zelf worden gedekt door de initiatiefnemers van de vriendenbrunch. De opbrengsten van de brunch komen zo volledig ten goede aan stichting Petje Af. De hoop is op deze wijze de begroting van Petje Af voor dit jaar sluitend te krijgen én ondernemers te interesseren voor structurele ondersteuning van het initiatief. Om de betrokkenheid van de Amersfoortse ondernemers met Stichting Pet'je Af meer inhoud te geven, organiseren de 'Vrienden van Stichting Pet'je Af' verschillende activiteiten. Ondernemers en politiek kunnen hierdoor concreet uiting geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Via reportages op de website van Stichting Pet'je Af zullen de verschillende projecten van de kinderen en activiteiten van 'Vrienden van Stichting Pet'je Af' worden gedocumenteerd. Ook zal hier een verantwoording van de opbrengsten en bestedingen van de fondsen worden gepubliceerd.

Informatie 'Vriendenbrunch Stichting Petje Af
Datum: zondag 13 mei 2007, van 11.00u tot 15.00u
Locatie: StadsCafe de Observant Amersfoort (http://www.stadscafe.nu )
Kosten: € 150,00 per couvert
Aanmelding: mail uw contactgegevens naar [email protected] af, svp aanmelden voor 9 mei. a.s.

Trefwoorden: Achterstandswijk, Allochtoon, Bedrijfsleven, Etnisch, Financiering, Jongeren, Mbo, Ondersteuning, Onderwijs, Politiek, Sponsorbrunch, Weekendschool,

Contact Heelhelder | Duidelijkheid In Communicatie

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share