Auto importeren loont!!!!!!

Door: Import Trading  25-09-2008
Trefwoorden: Auto, Duitsland, Kostenbesparing

Een Volkswagen Touareg van drie jaar oud met 45.000 kilometer op de teller kost in Nederland circa 52.000 euro - in Duitsland wordt er 35.000 euro voor gevraagd. Bij invoer is weliswaar bpm verschuldigd, maar dat percentage wordt verminderd naarmate de auto ouder is. Over een auto van drie jaar oud bijvoorbeeld moet 48 procent van de oorspronkelijke bpm worden betaald. Dat komt neer op ruim 9.100 euro. De Duitse Touareg kost inclusief bpm dus 44.100 euro - 7.900 euro minder dan het Nederlandse exemplaar. Goed om te weten: de fabrieksgarantie geldt ook in Nederland.

Wie een auto koopt in het buitenland mag niet direct de weg op. In het buitenland is een exportkenteken nodig - vaak voor een paar tientjes te regelen via de dealer - of moet de auto op een oplegger worden vervoerd. Die zijn te huur voor circa 60 euro per dag.

Eenmaal in Nederland moet de auto door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) worden gekeurd. Dat kost 87 euro. Om naar het keuringsstation te mogen rijden, is bij de RDW een gratis eendagskenteken aan te vragen. De auto moet dan wel verzekerd zijn. Als de auto is gekeurd, moet de eigenaar bij de douane bpm-aangifte doen, waarna hij recht heeft op een kentekenbewijs.

Wie importeren te veel gedoe vindt kan een bedrijf als import-autos.nl inschakelen die U al het werk uit handen neemt.

Trefwoorden: Auto, Auto Import Duitsland, Auto Importeren, Auto-import, Bpm, Duitse Auto, Duitsland, Importauto, Import-auto, Importeren, Kostenbesparing, Tegenbewijs,