Minou Stoop is ‘Financieel manager van het jaar’

Door: Mediahuis  16-05-2006
Trefwoorden: Finance, Awards

Utrecht – Met de kwalificaties: ‘ondernemend, vernieuwend en communicatief’ is Minou Stoop, uitgeroepen tot ‘manager financiële administratie 2006’. Stoop (37) werkt als financial controller bij aannemersbedrijf De Leeuw in Schagen. Vandaag mocht ze op het Nationaal Congres Administratie de Associatie Award in ontvangst nemen. Daarmee is Stoop de vierde ‘Manager financiële administratie’ van het jaar. Naast de Award (een glazen kunstwerk) ontvangt ze ook een geldbedrag van € 2.500,-. Minou Stoop is de derde vrouw die deze prijs wint en ook de derde financieel manager die afkomstig is uit de bouwwereld.

“De competitie was dit jaar zeer hoog gekwalificeerd”, stelt drs. Theo van Boekel, directeur van de Associatie voor Praktijkexamens, initiatiefnemer van de verkiezing ‘manager financiële administratie’. “We hadden drie ijzersterke nominaties. Mevrouw Stoop heeft de verkiezing gewonnen omdat ze vernieuwend is, initiatiefrijk en communicatief, maar bovenal omdat ze denkt als een ondernemer”, stelt Van Boekel. “Juist die eigenschap waarin ‘de boekhouder’ financiële informatie omzet in strategische informatie waarop de onderneming haar beslissingen fundeert, vinden wij kenmerkend voor de moderne manager financiële administratie.”

Zelf is Minou Stoop vanzelfsprekend “hartstikke blij”, maar belangrijker nog is de erkenning: “Ik ben echt van onderaf begonnen: mavo, havo en toen werken. Drie jaar na de havo ben ik begonnen met het praktijkdiploma boekhouden.” Daarna volgden de opleidingen MBA en SPD en een post bachelor opleiding ‘Financieel Controller’. “Het is een hele klus om zoveel opleidingen in je avonduren te doen. Het winnen van de Associatie Award bevestigt dat ik heel wat heb bereikt en daar ben ik best trots op”, aldus een stralende Minou Stoop.

“Uit het feit dat we dit jaar weer drie ijzersterke kandidaten hebben, kun je concluderen dat er in de financieel-administratieve sector veel mensen zijn die op ondernemingsniveau een belangrijke spin in het web zijn. Hun studie MBA en SPD die ze in de avonduren hebben gevolgd, heeft daar in belangrijke mate aan bijgedragen”, stelt Theo van Boekel. “Dat is precies de reden waarom wij de Associatie Award hebben ingesteld.” Meer informatie is te vinden op http://www.associatieaward.nl.

Trefwoorden: Awards, Finance

Contact Mediahuis

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share