MeerOverhouden.nl: financiële bijsluiters online vergelijken

Door: Meeroverhouden.nl  10-04-2007
Trefwoorden: Website, Verzekeringen, Internet

Op MeerOverhouden.nl (http://www.meeroverhouden.nl) is het mogelijk om financiële bijsluiters direct op het scherm met elkaar te vergelijken. Zo ontstaat snel inzicht in de voor- en nadelen van producten en kan iemand een beter gefundeerde keuze maken.

In oktober 2006 heeft de overheid de nieuwe financiële bijsluiter verplicht gesteld voor complexe financiële producten, zoals spaar- en beleggingshypotheken, levensverzekeringen, lijfrentes en beleggingsverzekeringen. Daarin wordt op een eenduidige manier aangegeven wat de risico's, kosten en opbrengsten van een product zijn. Maar deze bijsluiter blijkt niet eenvoudig te vinden op de websites van financiële instellingen. Het kost ongeveer 30 minuten om drie bijsluiters te vinden, blijkt uit recent onderzoek. Om ze te vergelijken moet een consument ze dan ook nog uitprinten en fysiek naast elkaar houden. Erg lastig dus.

Dit probleem ondervond ook Bernard Jan Boekholt, internetstrateeg bij een groot communicatiebureau en initiatiefnemer van MeerOverhouden.nl: “Het was heel moeilijk om objectieve informatie te vinden over de opbrengsten en kosten van onze nieuwe hypotheek.” Toen de nieuwe financiële bijsluiter verplicht werd gesteld, was dat voor hem de aanleiding om MeerOverhouden.nl te starten en daarmee het vergelijken van financiële producten makkelijker te maken. “De financiële markt moet veel transparanter worden voor consumenten en ik denk dat MeerOverhouden.nl daar een goede bijdrage aan levert. Over een paar jaar vergelijken we complexe financiële producten zoals we nu al wasmachines en lcd- tv’s vergelijken”, aldus Boekholt.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM, toezichthouder en instantie die de financiële bijsluiter verplicht heeft gesteld) schrijft op haar website http://www.definancielebijsluiter.nl waarom de nieuwe financiële bijsluiter is ingevoerd: “Met de nieuwe financiële bijsluiter kun je producten makkelijk vergelijken. Je hebt een duidelijk overzicht van de risico’s en de kosten. Zo kun je makkelijk kiezen welk product het beste bij je past. En een verantwoorde beslissing nemen.” MeerOverhouden.nl maakt dit nu voor de consument nog eenvoudiger.

Trefwoorden: Afm, Beleggen, Beleggingsverzekeringen, Finance, Financieel, Financiele Bijsluiter, Hypotheken, Internet, Koopsommen, Levensverzekeringen, Meeroverhouden, Verzekeringen, Website,

Contact Meeroverhouden.nl

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share