Baanbrekende vacaturesite voor de interactieve sector

Baanbrekende vacaturesite voor de interactieve sector van Onstuimig

Door: Onstuimig  23-04-2008

Interactief communicatiebureau Onstuimig heeft deze week Werkbank gelanceerd, een vacaturesite speciaal voor de interactieve sector. Deze nieuwe site richt zich specifiek op ontwerpers, technici en aanverwant personeel in de interactieve sector.

Werkbank heeft voor een uniek prijsmodel gekozen. Bij Werkbank mogen bedrijven zelf achteraf kiezen hoeveel ze willen betalen voor de geplaatste vacature. Hierdoor kan eerst naar het rendement van de vacature worden gekeken.

Werkbank is de eerste vacaturesite in Nederland die zich speciaal op deze branche richt. De behoefte is volgens Onstuimig groot omdat vacatures op dit vakgebied vaak niet tot hun recht komen op grote anonieme vacaturesites waar ze tussen duizenden andere vacatures staan.

“De interactieve sector is een specialistisch wereldje. Veel bedrijven en werkzoekenden uit deze sector voelen zich niet op hun gemak op de grote anonieme vacaturesites”, aldus Bas Wencker, marketingmanager bij Onstuimig. Wencker doelt hiermee op sites als Monsterboard en NationaleVacaturebank waar inmiddels vele tienduizenden vacatures op staan. “Werkbank verkiest heel duidelijk kwaliteit boven kwantiteit”, vervolgt Wencker. “Sollicitanten hebben veel meer aan vijf echt goede vacatures dan aan driehonderd vacatures die grotendeels de plank mis slaan.”

Alleen vacatures met een voldoende interactief karakter komen op Werkbank te staan. Ook de advertentie zelf wordt op kwaliteit beoordeeld en desnoods gewijzigd om de aansluiting met werkzoekenden te optimaliseren.

Vormgeving en tone of voice van Werkbank zijn bewust eenvoudig en informeel gehouden. Dat zorgt voor overzichtelijkheid en een warm buikgevoel bij mensen uit de sector. Bovendien zorgt dit ervoor dat de drempel laag blijft. Bedrijven en werkzoekenden hoeven niet eerst in te loggen en allerlei ingewikkelde zoekprocedures te doorlopen om bij relevante vacatures terecht te komen.

Al voor de lancering bleek de belanstelling voor een vacaturesite voor de interactieve sector groot: Tientallen vacatures van diverse interactieve bureaus zijn al voor lancering aangemeld bij Werkbank.

Online wervingsdeskundige Marc Drees, zelfstandig adviseur en initiatiefnemer van weblog Recruitmentmatters.nl, juicht het initiatief toe. “Online werven draait vooral om een goede online sollicitatie-ervaring van de werkzoekende”, legt Drees uit. “Met Werkbank introduceert Onstuimig een zeer overzichtelijke en makkelijk te gebruiken vacaturesite.” Drees benadrukt ook dat er steeds meer aandacht is voor de kwaliteit van recruitmentsites. “De hele online recruitmentwereld begint volwassen te worden, je komt er als vacaturesite echt niet meer mee weg om potentiële sollicitanten niet serieus te nemen.” Drees besteedt op zijn weblog veel aandacht aan online recruitmentvraagstukken. Tevens is hij betrokken geweest bij de verkiezing van “Beste Recruitmentsite 2007”.

Onstuimig zal de komende periode het verhaal achter Werkbank uitgebreider toelichten in een serie artikelen op www.recruitmentmatters.nl, een weblog over online recruitment.

Het internetadres van Werkbank is http://werkbank.onstuimig.nl