Groenedaken.net hype

Door: Optigroen Dakbegroeiing  27-04-2009
Trefwoorden: Daktuinen, Groendak, Groendaken


Groendak hype

Putten – overal leest je wel wat over groendaken. Steeds meer daken zie je veranderen in groeiende en bloeiende velden. Ook in de buurt, op schuurdaken, carports en bijkeukens komen groendaken op ‘als kool’.

Henk Vlijm, directeur van de Nederlands-Belgische vestiging van Optigroen, ziet een stijging bij particulieren. Vandaar dat Vlijm onlangs een webwinkel heeft gelanceerd waar particulieren de relatief kleine oppervlaktes als kant-en-klaar pakket kunnen aanschaffen om het vervolgens zelf op het dak aan te brengen. Dat de site groenedaken.net in een behoefte voorziet is wel gebleken aldus Vlijm, ‘we hebben nu al wekelijks bestellingen door het hele land heen’. Groene daken worden steeds populairder, want het is goed voor het milieu en voor de portemonnee uiteindelijk. Groene daken bufferen namelijk water, wat wateroverlast voorkomt maar groene daken reguleren ook warmte en koude op daken, wat uiteindelijk neerkomt een koelend effect in de zomer en een koudewerend effect in de winter.
Niet gek dus dat groene daken een hype beginnen te worden, bijkomend dat een groendak ook nog eens mooier is om op te kijken dan een kaal, zwart dak of een dak met saai grind.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.groenedaken.net


Trefwoorden: Daktuinen, Groendak, Groendaken, Groene Daken, Groenedaken, Net, Sedumdak,

Contact Optigroen Dakbegroeiing

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share