post HBO opleiding DBFMO Management

Door: SmartWare Solutions  04-11-2013
Trefwoorden: Opleiding

Opleiding DBFMO Management DBFMO, u bent het vast al eens tegengekomen op het nieuws, in de krant of wellicht op uw werk. Maar wat houdt dat DBFMO nou precies in en waarom wordt het steeds meer ingezet? DBFMO is een duurzame en levensduurgerichte contractvorming in de bouw waar onderhoud en exploitatie al in de ontwerp- en bouwfase worden geïntegreerd. Waar in de traditionele bouw veel verschillende aannemers zijn, die alleen verantwoordelijk zijn voor hun eigen deel in het geheel, is er in de DBFMO variatie slechts 1 contract voor de gehele looptijd. Dus vanaf ontwerp tot exploitatie en heeft vaak een looptijd van 30 jaar. De opdrachtnemer is een consortium van partijen die met elkaar samenwerken om het beste resultaat te bereiken. Het DBFMO bouwen wordt steeds vaker ingezet, met name bij de PPS projecten zoals DUO en de Kromhout kazerne maar ook steeds vaker in private sector. En een andere vorm van bouwen en ketenintegratie, vraagt een andere aanpak tijdens het gehele proces. De nieuwe DBFMO manager voert niet alleen overleg met medewerkers uit andere disciplines, maar moet er ook mee kunnen samenwerken. Dit vraagt naast technische kennis op alle werkvelden, ook om vaardigheden op sociaal en communicatief gebied en zicht hebben op de bedrijfsprocessen. Hij kan methodisch denken en handelen in termen van toekomstig gebruik, inclusief de exploitatie, heeft oog voor de samenhang van verschillende fases van de levenscyclus van een gebouw en installatie. Ook heeft hij brede kennis op het terrein van de techniek zoals bijvoorbeeld scheepsbouw, civiele techniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en ICT. Er is een toenemende vraag naar medewerkers die ervaring hebben in het DBFMO bouwtraject. Deze zijn echter zeer schaars vanwege het grote vakgebied waar zij ervaring in moeten hebben. Om die reden heeft DBFMO BV in samenwerking met haar partners de Post HBO opleiding DBFMO MANAGEMENT ontwikkelt. 8 Januari 2014 gaat deze van start en er is nog plaats! Stuur een mail naar cursus[at]DBFMO.com voor meer informatie.

Trefwoorden: Opleiding

Andere producten en diensten van SmartWare Solutions

14-10-2013

Smartmaintenance

DuurzaamNL biedt u aan het volledig tactische beheer te verzorgen in afstemming met uw strategische beleid voor uw huisvesting.


14-10-2013

Onderhoud & Technisch beheer

In deze module wordt het preventief onderhoud gedefinieerd


14-10-2013

Inventaris & Installatie

Alle gegevens van installaties en inventaris - zoals ontvangstdatum, garantietermijn en de gegevens van fabrikant en leverancier - worden inzichtelijk in deze module


14-10-2013

Ruimtebeheer

In Ruimtebeheer kunt u alle kenmerken vastleggen


14-10-2013

KWIS-monitoring

De module KWIS-monitoring registreert en verwerkt al deze meldingen