Jonathan Schwartz nieuwe CEO van Sun Microsystems

Door: Sun Microsystems Nederland  25-04-2006
Trefwoorden: Ict, Netwerken

Scott McNealy blijft voorzitter raad van bestuur

Amersfoort, 25 april 2006 - Sun Microsystems (NASDAQ: SUNW) heeft Jonathan Schwartz benoemd tot chief executive officer. De benoeming is een logische stap binnen Sun’s langetermijn visie. De veertigjarige Jonathan Schwartz volgt de 51-jarige Scott McNealy op. McNealy blijft chairman of the board.
"Sinds hij in 1996 bij Sun kwam, is Jonathan één van de drijvende krachten geweest binnen de onderneming. Zijn leiderschap en sturing zijn belangrijke factoren geweest bij het stroomlijnen van Sun’s activiteiten, het opbouwen van een sterke productlijn en het realiseren van belangrijke acquisities en partnerships. Daarnaast heeft hij Sun optimaal weten te positioneren om in te spelen op het marktpotentieel van internet en grid computing”, aldus McNealy. “Jonathan Schwartz is de ideale persoon om nu het roer van Sun over te nemen.”
“Sun is mijn grote liefde en passie geweest sinds 1982 en het is een eer en voorrecht geweest om hier de afgelopen 22 jaar als CEO te hebben kunnen werken. We hebben meegeholpen om de IT-sector te maken tot wat het nu is, en de mogelijkheden die voor ons liggen zijn immens. Ik kijk uit naar een soepele overgang en verheug me om als chairman samen met Jonathan te werken aan onze bedrijfsstrategie”, voegt McNealy daaraan toe.
McNealy zal zich concentreren op het ontwikkelen van Sun’s relaties met overheden en onderwijsinstellingen, en de relaties met de belangrijkste partners. Daarnaast wordt hij ook chairman van Sun Federal Inc., de tak van Sun die zich volledig richt op het zakendoen met de Amerikaanse overheid.
“Het is een eer om het roer van dit geweldige bedrijf over te kunnen nemen van één van de echte IT-visionairs”, zegt Schwartz. “Ik ben ook enthousiast over de groeimogelijkheden voor Sun. Bedrijven en consumenten gebruiken het internet steeds intensiever en Sun heeft het team, de R&D, de producten en technologieën om daar maximaal op in te spelen.”
Schwartz kwam in dienst bij Sun toen het bedrijf in 1996 Lighthouse Design, Ltd. overnam. Schwartz was hier chief executive officer. Hij werd benoemd tot Sun's president en chief operating officer in april 2004, en is al enige tijd verantwoordelijk voor Sun’s productontwikkeling, verkoop, marketing en operations. Schwartz heeft diverse functies vervuld binnen Sun, waaronder executive vice president, Software (2002-2004), senior vice president, Corporate Strategy and Planning (2000 – 2002) en vice president, Ventures Fund (1999 – 2000). Schwartz begon zijn carriere als consultant bij McKinsey & Co.
McNealy richtte Sun Microsystems op in 1982, samen met Andy Bechtolsheim, Bill Joy en Vinod Khosla, en is het boegbeeld geweest van de ‘open systems’ benadering. Hij werd Sun’s chief executive officer en chairman in 1984. De ideeën van McNealy en de andere Sun oprichters zijn vaak trendsettend geweest, hetgeen perfect geïllustreerd wordt door Sun's slogan, “The Network is The Computer”. Deze tot voor kort vaak onbegrepen maar inmiddels gemeengoed geworden benadering, geeft perfect weer dat Sun al sinds de tachtiger jaren een heldere visie had op het gebied van netwerken, naadloze connectiviteit en interacties tussen mensen en systemen.

Trefwoorden: Ict, Netwerken

Contact Sun Microsystems Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share