Sun Microsystems investeert in overheidsmarkt

Door: Sun Microsystems Nederland  02-08-2006
Trefwoorden: Ict, Personalia

Amersfoort, 1 augustus 2006 – Sun Microsystems heeft met de aanstelling van twee belangrijke topmanagers zijn betrokkenheid bij de overheidsmarkt verder verstevigd. Bill Vass, Sun’s voormalige Chief Information Officer, is benoemd tot President en Chief Operation Officer van Sun Microsystems Federal. Dit is een volledige dochteronderneming van Sun Microsystems. Anthony Robbins, afkomstig van specialist in high performance computing SGI, treedt in dienst als Vice President of Federal Sales. Vass en Robbins zijn samen met Scott McNealy, voorzitter van Sun Federal, verantwoordelijk voor de verdere groei van Sun’s overheidsactiviteiten.

Tevens zijn in de afgelopen maanden over de gehele wereld speciale units opgericht met professionals die overheidsorganisaties ondersteunen met specifieke producten als het Solaris besturingssysteem, Identity Management software, SunRay thin clients, Sun Fire serversystemen en StorageTek opslagoplossingen. In Nederland is sinds een aantal maanden een unit van tien mensen actief gericht op de centrale- en lokale overheid en het ministerie van Defensie.

“Sun’s producten en technologieën, als het open source Solaris besturingssysteem, diverse servers, de opslagsystemen van StorageTek en de SunRay thin clients, bevinden zich in het hart van bedrijfskritische toepassingen van verschillende overheidsinstellingen over de hele wereld. Dit geldt voor zowel burgerlijke- als militaire instellingen”, zegt Jonathan Schwartz, CEO van Sun Microsystems. “Met de aanstelling van Bill en Anthony en dankzij verschillende investeringen in die markt geven we het signaal dat alle technologische bedrijven een veilige en innovatieve overheid moeten faciliteren.”

Trefwoorden: Ict, Personalia

Contact Sun Microsystems Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share