window.NREUM||(NREUM={});NREUM.info = {"beacon":"bam.nr-data.net","errorBeacon":"bam.nr-data.net","licenseKey":"f0d35ca3ee","applicationID":"333426","transactionName":"YwFUZUoFCkBVBhZZXFpLd2JoSwJGWAkSQlZHF0RUVAEFQFFLA0NDTA==","queueTime":0,"applicationTime":79,"ttGuid":"BD3BF3026FC9089D","agent":""} <meta content="Word.Document" name="ProgId" /> <meta content="Microsoft Word 10" name="Generator" /> <meta content="Microsoft ..." />

WaarWelZijn.nl brengt werkgebieden binnen zorg en welzijn in kaart

Door: THORAX informatieprojecten & advies  13-10-2008

Dinsdag 7 oktober is de website WaarWelzijn.nl officieel door THORAX informatieprojecten & advies in gebruik genomen. WaarWelzijn.nl is een initiatief van THORAX informatieprojecten & advies. Deze website heeft THORAX met name voor hulpverleners ontwikkeld, om duidelijk te krijgen waar de werkgebieden in de zorg- en welzijnssector liggen. WaarWelzijn.nl geeft op (geo)grafische wijze antwoord op de vraag bij welke organisaties je wèl moet zijn voor welzijn. Anders gezegd: hoe werkgebieden van branches en ketens binnen diverse organisaties geografisch zijn verdeeld.


WaarWelzijn.nl geeft op dit moment een inzicht in de diverse ketens binnen de Advies- en Steunpunten Huiselijk Geweld die Nederland heeft. Een ASHG is een spilpunt voor diverse organisaties die te maken hebben met cliënten, die betrokken zijn bij huiselijk geweld. Denk bijvoorbeeld aan algemeen maatschappelijk werk en vrouwenopvang, maar ook aan daderhulpverlening en verslavingszorg.

 

Het probleem waar THORAX informatieprojecten & advies tegenaan liep was dat de verschillende ASHG’s in Nederland met partners uit verschillende branches een convenant sloten. Bertil Brandse, directeur van THORAX: “Het was gewoonweg niet of niet gemakkelijk te vinden met welke partners een advies- en steunpunt samenwerkte. Met WaarWelzijn.nl weet ik nu bij wie we wel moeten zijn.”

 

Diverse hulpverleners uit de sector waren tevens erg enthousiast toen zij zicht kregen in de bèta-versie van WaarWelzijn.nl die eerder dit jaar verscheen. “Wij zijn al enige tijd bezig met de vraag welke organisatie welke regio omvat. Door WaarWelzijn.nl wordt dit eindelijk inzichtelijk.” aldus een beleidsmedewerker van de gemeente Apeldoorn.

 

“In de huidige versie zijn de werkgebieden in Noord-Brabant en Gelderland in zijn geheel inzichtelijk gemaakt.”, aldus Stephan Nagel, ontwikkelaar van WaarWelzijn.nl, “In de toekomst is het de bedoeling geheel Nederland te ontsluiten en ook voor andere ketens dan huiselijk geweld deze dienst te leveren.” Daarnaast is de website openbaar en zonder kosten voor iedereen te bereiken.

 

De opening van de website vond plaats op het Regassymposium in de Flint te Amersfoort. Op dit symposium werd WaarWelzijn.nl voor 150 mensen in de Theaterzaal gepresenteerd.

 

THORAX informatieprojecten & advies is een adviesbureau dat is gespecialiseerd in informatisering. WaarWelzijn.nl is oorspronkelijk ontwikkeld ter ondersteuning van het project Ketenregistratie Huiselijk Geweld waarin THORAX als programmamanager fungeert. THORAX biedt sinds 1992 informatieadvies aan en geeft ondersteuning bij informatieprojecten. Zij hebben middelgrote en grote dienstverlenende organisaties als klant en richten zich vooral op de welzijnssector, de (jeugd)zorg en gemeenten. THORAX begeleidt organisaties die samenwerken in een (hulp)keten. Tevens ondersteunt THORAX individuele hulpverlenende organisaties, zoals jeugdzorgaanbieders en maatschappelijke dienstverleners.

 

Website WaarWelZijn.nl: www.waarwelzijn.nl

Website THORAX informatieprojecten & advies: www.thorax.nl

Website huiselijk geweld: www.huiselijkgeweld.nl


Contact THORAX informatieprojecten & advies

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share