Tweedehuis.startpunt.nl brengt tweede huizen markt in kaart.

Door: Tweede Huis (startpunt)  02-08-2007
Trefwoorden: Tweede Huis, Internationele Makelaars

De schattingen van mensen die een tweede huis bezitten lopen uiteen van 250.000 en 500.000. En de rek is er zeker nog niet uit want de babyboomgeneratie gaat tussen nu en 2010 met pensioen. De meesten hebben een huis dat bijna vrij is van hypotheek of halen hun vermogen uit het eigen bedrijf. Ze hebben geld, veel geld. En dat geven ze het liefst uit aan een boot of een tweede huis. De markt van tweede huis makelaars is echter nog erg ondoorzichtig. Tijd voor een verzamelpagina dacht Martin van Kranenburg, beheerder van tweedehuis.startpunt.nl

De pagina tweedehuis.startpunt.nl is een jaar geleden opgezet en volgens van Kranenburg trekt de pagina gemiddeld 2.700 unieke bezoekers per maand. En vooral op zondagen wordt de pagina druk bezocht. De website heeft nu 291 linkverwijzingen naar makelaars of tweede huis gerelateerde diensten. Vooral de bekende landen zoals Frankrijk, Nederland en Spanje zijn druk bezochte links, maar ook de Balkan landen zijn volgens van Kranenburg sterk in opkomst. Daar koop je voor enkele tienduizend euro nog een mooie tweede woning. Gemmiddeld bekijkt een bezoeker 8 paginas en is ruim 10% een terugkerende bezoeker. Het succes verklaart van Kranenburg door de goede organische posities in Google, 99% van alle bezoekers zijn afkomstig van Google. Het is meer een uit de hand gelopen hobby. Ik ben e-commerce adviseur bij een internetbureau en ik wilde meer weten hoe je nou bovenaan in de zoekmachines komt te staan. De kennis die ik hiermee opdoe is erg interessant en herbruikbaar voor onze klanten.

Verder is de pagina ondertussen al zo populair dat er niet naar links gezocht hoeft te worden. Bedrijven melden zich zelf aan en tweedehuis.startpunt.nl heeft op deze manier al een duidelijke positie gekregen in de markt van tweede huizen makelaars. En het wordt steeds drukker, in de maand juli stond de teller al op 3.200 unieke bezoekers.

Trefwoorden: Internationele Makelaars, Tweede Huis,

Contact Tweede Huis (startpunt)

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share