SailTime Holland bundelt krachten met zeilschool Zeilen op Zee

Door: NetYachting  27-01-2008

Vanaf 2008 bundelt SailTime Holland de krachten met de nieuwe zeilschool Zeilen op Zee. Daar kunnen members van SailTime Holland terecht voor bijscholing op maat en volgens CWO-richtlijnen. De nieuwkomers krijgen standaard twee dagen instructie op hun eigen jacht. Dat is bij het inschrijfgeld inbegrepen. Op die manier kunnen zij op een leuke en leerzame manier vertrouwd raken met hun Bénéteau. Ondertussen werken ze aan hun eigen zeil- en manoeuvreercapaciteiten. Zowel SailTime Holland als Zeilen op Zee zien deze samenwerking als een win-win-situatie.

Zeilen op Zee is een zeilschool zonder eigen vloot, want daarvoor gebruiken ze de boten van SailTime Holland. Oprichter Peter Hennekes uit Gouda vertelt: “Wij zullen op één van de grotere schepen van SailTime member worden. In het voor- en najaar wordt er namelijk nauwelijks door de anderen gevaren, terwijl wij dan juist heel actief zijn.” Vooralsnog concentreert Zeilen op Zee zich voornamelijk op de lessen aan members van de andere schepen. Hennekes: “Voor Ragnar Koot van SailTime is het prettig te weten dat eventuele members bij ons kunnen worden opgeleid. Dat kan geïnteresseerden over de streep trekken en we voorkomen zo onnodige schades.” Hennekes benadrukt dat het om ‘maatwerk’ gaat, dus dat de gewenste vaardigheden aan bod komen. “Wij zorgen er wel voor dat ze na afloop minimaal het niveau van CWO 2 kajuitzeilen hebben. Voor Zeilen op Zee is deze constructie een mooi vertrekpunt.”

Hennekes leerde het vak bij Zeezeilschool Scheveningen, waar hij nog altijd de instructeuropleidingen verzorgt. Hennekes: “Op een gegeven moment ontstond de behoefte om dingen voor mijzelf te doen. Zeilen op Zee is dus eigenlijk de formalisering van mijn activiteiten en dat is in goed overleg gegaan met de Zeezeilschool. Zeilen op Zee is voor mij een nevenactiviteit, naast het runnen van een adviesbureau op het gebied van Preventie en Reïntegratie.”

Ragnar Koot van SailTime Holland over de samenwerking: “Ik ben erg blij met deze aanvulling. We kunnen onze klanten nu nog meer bieden, van een opfriscursus tot de specifiekere kennis van zeiltrim of een oversteek naar Engeland.”

SailTime Holland lidmaatschap 2008
In 2008 bedraagt het eenmalige inschrijfgeld voor het lidmaatschap van SailTime Holland 750 euro. Daarnaast betalen nieuwe members een bedrag van 250 euro als bijdrage aan de versnelde slijtage van boot en inventaris. Het laagste tarief, voor de Oceanis 323 in Enkhuizen, bedraagt 325 euro. Voor de Oceanis 343 geldt de fee van 389 euro. De genoemde bedragen zijn inclusief alles, dus er komen geen extra kosten voor winterstalling, verzekering, jachthaven of onderhoud bij.

SailTime International
SailTime Holland is een zelfstandig onderdeel van de internationale SailTime® Licensing Group. Het initiatief kwam in 2001 in Amerika tot stand. Daar zijn inmiddels meer dan veertig vestigingen operationeel. Groot-Brittannië telt er zeven en verdere uitbreiding op het Europese vasteland is in voorbereiding.
Website: http://www.zeilenopzee.nl/