SAILTIME HOLLAND HOUDT OPEN DAG IN WEMELDINGE

SAILTIME HOLLAND HOUDT OPEN DAG IN WEMELDINGE van NetYachting

Door: NetYachting  14-03-2008

Op zaterdag 15 en zondag 30 maart 2008 houdt SailTime Holland Open Dag in Wemeldinge. Bezoekers kunnen tussen 11.30 en 16.00 uur uitgebreid informeren naar het principe van ‘fractional sailing’. Dankzij dit Amerikaanse concept is het mogelijk om twaalf maanden een lidmaatschap op een nieuwe Bénéteau te nemen. De eigenaar deelt zijn jacht met in totaal zeven members, waardoor de kosten per persoon lager uitvallen. Het onderhoud en de reparaties komen voor rekening van SailTime Holland. Tijdens de Open Dagen kunnen geïnteresseerden tevens een proefvaart maken of een manoevreerclinic volgen. 

Het testvaren gebeurt uiteraard onder voorbehoud van het weer. Gegadigden kunnen vooraf wel een plek reserveren, wat raadzaam is. Op de wal zijn bestaande SailTime members aanwezig om vanuit de praktijk vragen te beantwoorden. Inschrijven als member kan direct, want er zijn in Wemeldinge, Hellevoetssluis en Roompot Marina nog enkele plaatsen beschikbaar op een nieuwe Bénéteau 343, First 31.7 en Oceanis 40. Ragnar Koot van SailTime Holland: “Wij willen voortaan elk jaar in maart open dag houden, een ideale gelegenheid om bij de start van het seizoen kennis te maken met Fractional Sailing en zeilen met een zeiljacht in Zeeland. ”

Lidmaatschap
Een aankomend lid betaalt eenmalig inschrijfgeld ter hoogte van 1000 euro en een borg van maximaal 1.500,00 euro. De borg kan inmiddels via creditcardmachtiging worden voldaan en het eigen risico op de verzekeringspolis is af te kopen. Voor een nieuwe 34-voet jacht bedraagt de maandelijkse fee 389 euro. Dat is inclusief alles, dus er komen geen extra kosten voor winterstalling, verzekering, jachthaven of onderhoud bij. Ieder lid heeft recht op minstens 3,5 etmaal vaartijd per maand. Op korte termijn kan zonder extra kosten meer vaartijd worden geboekt. Het lidmaatschap gaat per 12 maanden. Met behulp van het online reserveringssysteem is de boot tot een jaar vooruit te reserveren. De gebruikers gaan voor en na het varen aan de hand van een elektronische checklijst, de zogenaamde E-ttendant™, alle punten na. De uitkomst gaat per e-mail naar SailTime Holland, zodat eventuele problemen direct worden opgelost. Zo ligt de Bénéteau altijd zeilklaar en kunnen de leden maximaal zorgeloos genieten.

SailTime International
SailTime Holland maakt onderdeel uit van de internationale SailTime® Licensing Group. Het initiatief kwam in 2001 in Amerika tot stand. Daar zijn inmiddels veertig vestigingen operationeel. Groot-Brittannië telt er zeven. Er wordt op dit moment aan de uitbreiding op het Europese vasteland gewerkt. Sinds kort is het motorbotensegment toegevoegd aan het concept. Hiervoor gelden dezelfde mogelijkheden. In Amerika functioneert die tak al ruimschoots.