SAILTIME HOLLAND INTRODUCEERT CUSTOMIZED MEMBERSHIP

SAILTIME HOLLAND INTRODUCEERT CUSTOMIZED MEMBERSHIP van NetYachting

Door: NetYachting  22-07-2008

Vanaf de zomer van 2008 introduceert SailTime Holland het customized membership. Dat betekent dat het mogelijk is om voor een weekend- of weekabonnement te kiezen. Dat scheelt de helft in het maandelijkse lidmaatschapsbedrag. Op deze manier maakt SailTime Holland het concept van ‘fractional sailing’ nog flexibeler. Normaliter deelt de eigenaar volgens dit principe zijn jacht met zeven leden, waardoor de kosten per persoon lager uitvallen.

“Mensen met een zeer drukke agenda kunnen vanaf heden dankzij het deeltijd membership samen met vrienden of familie een abonnement delen”, aldus Ragnar Koot van SailTime Holland. “Het biedt eveneens uitkomst voor degenen die alleen maar door de weeks of in het weekend tijd hebben. In dat geval kunnen zij één van de twee varianten van het customized membership kiezen. Mochten zij dan toch een keer buiten hun geldige abonnement om willen varen, kunnen ze extra tijd inkopen. Gebeurt dit vaak, dan is het beter om voor een volledige lidmaatschap af te sluiten. We kunnen het ‘fractional sailing’ nu echt op maat aanbieden.”

De SailTime-vloot bestaat uit Bénéteau zeiljachten van 31 tot 40 voet, die in verschillende havens langs het IJsselmeer en in de provincies Zuid-Holland en Zeeland liggen. Binnenkort is het weer mogelijk om een proefvaart te maken. Er staan namelijk vier Open Dagen op de agenda, waarop bezoekers kunnen kennismaken met het concept van fractional sailing. De eerste vindt plaatst op zaterdag 26 juli in Dintelmond (Oceanis 37), gevolgd door het weekend van 3 en 4 augustus in Roompot Marina (First 31.7 en Oceanis 343) en tot slot op zaterdag 9 augustus in Wemeldinge (Oceanis 40).


SailTime Holland biedt alternatief voor kopen of huren
SailTime Holland is een zelfstandig onderdeel van de internationale SailTime® Licensing Group. Het initiatief kwam in 2001 in Amerika tot stand. Daar zijn inmiddels meer dan veertig vestigingen operationeel. Groot-Brittannië telt er zeven en verdere uitbreiding op het Europese vasteland is in voorbereiding. Ieder lid kan per maand minstens zeven dagdelen varen, die flexibel kunnen worden opgenomen. Daarnaast kunnen members gratis extra dagen bijboeken, indien het jacht niet bezet is. Het lidmaatschap of abonnement gaat per twaalf maanden. Met behulp van het online reserveringssysteem is de boot tot een jaar vooruit te reserveren. De gebruikers gaan voor en na het varen aan de hand van een elektronische checklijst, de zogenaamde E-ttendant™, alle punten na. De uitkomst gaat per e-mail naar SailTime Holland, zodat eventuele problemen direct worden opgelost. Zo ligt de Bénéteau altijd zeilklaar en kunnen de leden maximaal zorgeloos genieten.

SailTime Holland lidmaatschap 2008
In 2008 bedraagt het eenmalige inschrijfgeld voor het lidmaatschap van SailTime Holland 1.000 euro. Hiervoor ontvangen nieuwe members een uitgebreide instructie van twee dagen. Het laagste tarief, voor de Oceanis 323 in Enkhuizen, bedraagt 325 euro. Voor de Oceanis 343 geldt de fee van 389 euro. De genoemde bedragen zijn inclusief alles, dus er komen geen extra kosten voor winterstalling, verzekering, jachthaven of onderhoud bij.
/// Einde