SAILTIME HOLLAND-VLOOT BREIDT UIT MET BENETEAU FIRST 31.7

SAILTIME HOLLAND-VLOOT BREIDT UIT MET BENETEAU FIRST 31.7 van NetYachting

Door: NetYachting  05-01-2008

Op 30 juni 2007 breidt de SailTime Holland-vloot uit met de eerste Bénéteau First 31.7. De nieuwste aanwinst komt vanaf begin juli in Willemstad te liggen. Daarmee komt het totaal aantal jachten onder de vlag van SailTime Holland op acht. Met de komst van de Nederlandse basis in 2005, maakten de Nederlanders kennis met het principe van ‘fractional sailing’. Dankzij dit Amerikaanse concept is het mogelijk om twaalf maanden een lidmaatschap op een nieuwe Bénéteau te nemen. De eigenaar deelt zijn jacht met in totaal zeven members, waardoor de kosten per persoon lager uitvallen. Het onderhoud en de reparaties komen voor rekening van SailTime Holland.

“We zijn erg blij met deze aanvulling van de vloot, want de First 31.7 is een sportief jacht met veel mogelijkheden”, aldus Ragnar Koot van SailTime Holland. De van de bekende Figaro afgeleide Bénéteau First 31.7 combineert goede wedstrijd- en toercapaciteiten. Koot: “Voorlopig zal alleen worden meegedaan aan de woensdagavondwedstrijden, maar in de toekomst wellicht ook aan grotere evenementen.” Naast Willemstad heeft SailTime Holland tevens een basis in Lelystad, Enkhuizen, Wemeldinge en Roompot Marina. Daarnaast staat de uitbreiding naar locaties in Zeeland en langs het IJsselmeer in de planning.

Lidmaatschap
Een aankomend lid betaalt eenmalig inschrijfgeld ter hoogte van 500 euro en een borg van maximaal 1.500,00 euro. Voor een nieuwe 34-voet jacht bedraagt de maandelijkse fee 349 euro. Dat is inclusief alles, dus er komen geen extra kosten voor winterstalling, verzekering, jachthaven of onderhoud bij. Ieder lid heeft recht op minstens 3,5 etmaal vaartijd per maand. In overleg kunnen dat er meer zijn zonder extra kosten. Het lidmaatschap gaat per 12 maanden. Met behulp van het online reserveringssysteem is de boot tot een jaar vooruit te reserveren. De gebruikers gaan voor en na het varen aan de hand van een elektronische checklijst, de zogenaamde E-ttendant™, alle punten na. De uitkomst gaat per e-mail naar SailTime Holland, zodat eventuele problemen direct worden opgelost. Zo ligt de Bénéteau altijd zeilklaar en kunnen de leden maximaal zorgeloos genieten.

SailTime International
SailTime Holland maakt onderdeel uit van de internationale SailTime® Licensing Group. Het initiatief kwam in 2001 in Amerika tot stand. Daar zijn inmiddels dertig vestigingen operationeel. Groot-Brittannië telt er zeven. Er wordt op dit moment aan de uitbreiding op het Europese vasteland gewerkt. Sinds kort maakt het motorbotensegment eveneens deel uit van het concept. Hiervoor gelden dezelfde mogelijkheden. In Amerika functioneert die tak al ruimschoots. In 2008 zullen in Nederland vooralsnog twee verschillende typen motorboten aan de vloot worden toegevoegd.
/// Einde

Voor meer informatie over SailTime Holland en ‘fractional sailing’, kunt u contact opnemen met:

SailTime Holland
Ragnar Koot
Tel.: 06-18393974
E-mail: [email protected]

Persinformatie
Diana Bogaards
Tel.: 06-51383762
E-mail: [email protected]

Of surf naar http://www.sailtime.nl/.