UnderWunder©, het kinder-onderbroekje dat (een ongelukje) camoufleert !

Door: Underwunder  08-12-2008
Trefwoorden: Incontinentie, Obstipatie, Chronishe Darmproblemen

 

UNDERWUNDER vernieuwend voor kinderen met poep of plas problemen

underwunder introduceert een onderbroekenlijn speciaal voor kinderen met incontinentie problemen . Deze lijn is ontworpen door Marije van der Vegte moeder van een dochter met chronische darmproblemen

Het gegeven dat er op dit gebied voor volwassenen van alles op de markt is terwijl meer dan 100.000 kinderen incontinentieproblemen hebben, heeft haar ertoe gebracht deze nieuwe en unieke onderbroekenlijn te produceren. Vanwege obstipatie of een andere darmaandoening hebben deze kinderen hun stoelgang niet goed onder controle. Gespecialiseerde  “poeppoli’s” zijn doende de problemen medisch zo goed mogelijk te behandelen. Vaak is dit een zeer langdurig, moeilijk en frustrerend traject. Tot nu toe is het praktische en psychologische effect hiervan op deze kinderen, die steeds met hun vieze onderbroeken worden geconfronteerd, fors onderbelicht; alsmede de problematiek met hun vriendjes en klasgenootjes, die het niet snappen of accepteren.


Ook dr. Marc Benninga, de kinderarts en gastro-enteroloog van de “poeppoli” van het AMC in Amsterdam heeft dit initiatief met open armen ontvangen. “Het lost het medische probleem weliswaar niet op, maar brengt wel een stuk rust voor het kind, wat indirect wel degelijk bijdraagt aan het behandelings- en genezingsproces!”. Van ieder verkocht setje wordt € 1,- gedoneerd aan het research- en begeleidingsprogramma van de “poep-poli” van het AMC.


De onderbroekjes zijn in het kruisje voorzien van een viertal ‘onzichtbare’ absorptie-lagen, die ervoor zorgen dat verlies van urine en/of ontlasting wordt opgenomen. De onderbroekjes zijn uitgevoerd in donkere kleuren, die daardoor extra camoufleren. Daardoor is voor de omgeving “het ongelukje” niet of nauwelijks zichtbaar. De broekjes worden in de Europese Unie gefabriceerd en kunnen honderden keren (milieuvriendelijk) gewoon in de wasmachine gewassen worden.


“Het zelfvertrouwen van mijn dochter is door deze unieke onderbroek zienderogen toegenomen. Zij kan nu weer onbezorgd naar school en met haar vriendinnetjes spelen” aldus Marije van der Vegte.
De onderboeken, met een jongens- en een meisjeslijn, zijn op dit moment uitsluitend verkrijgbaar via de internetsite www.underwunder.nl . Een setje van twee broekjes in een handig meeneem-etui heeft een introductieprijs van €29,95. Op termijn zullen de onderboeken ook te verkrijgen zijn via de medische kanalen. Meer informatie is te vinden op de UNDERWUNDER©-website

 

 

Trefwoorden: Chronishe Darmproblemen, Incontinentie, Obstipatie, Poep- En Plaspoli, Poeppoli, Vieze Onderbroek,