Stabiele groei voor Business Objects

Door: Business Objects Nederland  27-04-2006
Trefwoorden: Finance, Kwartaalcijfers

Bilthoven, 27 april 2006 - Business Objects, leverancier van business intelligence (BI) oplossingen, heeft de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal van 2006.

De omzet in het eerste kwartaal van 2006 kwam uit op 278 miljoen dollar, 12 procent hoger dan een jaar eerder. De wereldwijde inkomsten uit licenties bedroegen 126 miljoen dollar. Dit is een stijging van 9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet uit services kwam uit op 152 miljoen dollar, 14 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2005.

In het eerste kwartaal van 2006 kwam de winst per aandeel uit op 13 dollarcent. De proforma winst per aandeel bedroeg 33 dollarcent. Op basis van US GAAP bedroegen de inkomsten uit bedrijfsactiviteiten 18 miljoen dollar, ofwel 6 procent van de totale omzet. Op non-GAAP basis bedroegen de inkomsten uit bedrijfsactiviteiten 40 miljoen dollar, ofwel 14 procent van de totale omzet.

Sabine Palinckx, Country Manager Business Objects Nederland: “De stabiele groei van het afgelopen kwartaal wordt onder andere veroorzaakt door de introductie van nieuwe branchespecifieke oplossingen. Daarnaast hebben we onze positie in het MKB verder verstevigd. Dat zien we ook terug in Nederland waar we in het eerste kwartaal contracten hebben gesloten met onder andere Ardyn, Onderwijs Service Groep, Stichting Kennisnet en Assistance Software”.

Trefwoorden: Finance, Kwartaalcijfers