Xerox brengt eerste geavanceerde multifunctionele printer met bioplastic onderdelen op de markt

Xerox brengt eerste geavanceerde multifunctionele printer met bioplastic onderdelen op de markt van Xerox (nederland)

Door: Xerox (nederland)  11-03-2009
Trefwoorden: Milieu, Kleur, Xerox

Breukelen, 11 maart 2009 – Xerox kondigt haar nieuwe Xerox WorkCentre 7400-serie aan. Deze A3 kleuren multifunctionele printer (MFP) is de eerste printer die bioplastic onderdelen bevat. Fuji Xerox ontwikkelde speciaal voor deze serie uit biomassa vervaardigd plastic dat stevig en vormvast genoeg is voor bewegende onderdelen, geen schadelijke stoffen bevat en vlamwerend is. Bij de productie heeft het toepassen van dit bioplastic, in verhouding tot de productie van traditioneel plastic, geleid tot zestien procent minder CO2-uitstoot.
De WorkCentre 7400-serie voldoet aan de Energy Star en ‘Der Blaue Engel’ standaarden en is extreem stil en zeer energiezuinig. In de slaapstand gebruikt de machine minder dan twee watt en dat is aanzienlijk minder dan andere multifunctionele printers in de markt. Interne testen geven aan dat een besparing van 50 procent in het totale energieverbruik mogelijk is ten opzichte van moderne concurrerende MFP’s en ten opzichte van de voorgaande WorkCentre modellen.

De WorkCenter 7400-serie maakt gebruik van de zuinige Emulsion Aggregation High Gloss (EA-HG) toner met kleinere, meer consistente tonerdeeltjes, waardoor een hogere resolutie en een scherpere beeldkwaliteit worden gerealiseerd. De EA toner levert niet alleen afdrukken van hogere kwaliteit, maar is aanzienlijk vriendelijker voor het milieu. In tegenstelling tot traditionele toner wordt EA-toner syntetisch geproduceerd, waardoor de grootte, vorm en structuur van de deeltjes nauwkeurig kan worden bepaald. Deze door Xerox ontwikkelde technologie zorgt voor hogere afdrukkwaliteit, lager tonerverbruik, minder verspilling van toner en een lager energieverbruik bij zowel de productie als bij het afdrukken omdat de fusertemperatuur aanzienlijk lager is.

“Verantwoord ondernemen en produceren is belangrijker dan ooit. Xerox speelt al meer dan dertig jaar een voortrekkersrol op het gebied van milieuvriendelijke documentoplossingen”, aldus Martijn Brand, Director Office Solutions Group Xerox Nederland. “Met de lancering van de WorkCentre 7400 serie maken we deze rol meer dan waar. We hopen dan ook in de toekomst nog meer machines van Xerox uit te rusten met bioplastic en energiebesparende methodes. Niet alleen is besparen van energie het speerpunt, ook kosten- en tijdbesparing speelt bij deze nieuwe serie een belangrijke rol.”

De serie is de meest efficiënte en innovatieve productlijn binnen de A3 kleuren multifunctionele systemen die Xerox ooit heeft ontwikkeld. De WorkCentre 7400-serie is ontworpen voor gebruikers in het klein-, midden- en grootbedrijf.

De nieuwe WorkCentres beschikken over verschillende innovatieve eigenschappen die de productiviteit verhogen. Zo bevat de 7400-serie 100% efficiënt dubbelzijdig printen. Dit betekent dat dubbelzijdige documenten op dezelfde snelheid worden geprint als enkelzijdige documenten. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook papier. De printaround-functie garandeert een korte doorlooptijd zonder stilstand. Wanneer één opdracht stagneert door gebrek aan resources, dan kunnen andere printopdrachten doorgang vinden door deze functie. De Xerox Smart Kit technologie zorgt voor een constante monitoring van de verbruikscomponenten van de WorkCentre, zodat stilstand kan worden voorspeld en voorkomen.

De Workcentre 7400-serie omvat drie modellen: het WorkCentre 7425, het WorkCentre 7428 en het WorkCentre 7435. Deze modellen vervangen de WorkCentres 7328, 7335 en 7345 uit het productportfolio van Xerox. De nieuwe modellen printen tot wel 35 pagina’s per minuut in kleur en zwart-wit en zijn geïntegreerd met de geavanceerde HiQ LED technologie, die 1200x2400 dpi afdrukkwaliteit levert en zorgt voor betere registratie en duidelijkere lijnen in afbeeldingen en tekst.

Alle modellen worden ondersteund door een optionele EFI Fiery Network Server. Deze server biedt productiviteitsopties, gebruiksvriendelijke kleurbeheerprogramma’s en superieure workflowtools voor professionele gebruikers. Bovendien zorgt de Xerox Extensible User Interface (EIP) ervoor dat onafhankelijke softwareleveranciers en -ontwikkelaars op maat gemaakte applicaties kunnen ontwikkelen die direct toegankelijk zijn vanaf de interface van het WorkCentre. Gebruikers besparen hiermee waardevolle tijd en vereenvoudigen terugkerende taken en de interactie met de applicaties voorkomt dat fouten in de processen gemaakt worden.

Om gebruikers te ondersteunen bij het verantwoord toepassen van kleur op de werkvloer, biedt de 7400-serie meerdere ingebouwde tools, zoals de Auditron en de Xerox Standard Accounting oplossing, die helpen bij het monitoren en bewaken van kleurkosten en kleur alleen voor geautoriseerde gebruikers toegankelijk maken of de hoeveelheid kleur per gebruiker kunnen beperken..

Prijzen en beschikbaarheid
De adviesprijs voor het WorkCentre 7425 is vanaf 7200 euro en de WorkCentre 7400-serie is per direct beschikbaar via directe verkoopkanalen, resellers en concessionairs van Xerox. De optionele EFI Fiery Network Server komt beschikbaar in het tweede kwartaal van 2009. De WorkCentre 7400-serie is met prijs-per-pagina te verkrijgen via PagePack of eClick voor respectievelijk het MKB en grote ondernemingen. Meer informatie over de WorkCentre 7400-serie is te vinden op http://www.office.xerox.com/multifunction-printer/color-multifunction/workcentre-7425-7428-7435/nlnl.html.

-XXX-

Xerox®, WorkCentre®, the Xerox wordmark and the spherical connection symbol are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries. Prices, features, specifications, capabilities, appearance and availability of Xerox products and services are subject to change without notice.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

--------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, [email protected]

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, [email protected]

Trefwoorden: Bioplastic, Co2, Kleur, Mfp, Milieu, Multifunctionele Printer, Workcentre, Xerox,