Cijfers palliatieve zorg in Nederland

Cijfers palliatieve zorg in Nederland van Agora Landelijk Ondersteuningspunt Palliatieve Zorg

Door: Agora Landelijk Ondersteuningspunt Palliatieve Zorg  23-07-2009
Trefwoorden: Advies, Thuiszorg, Zorg

Op 1 juli 2009 staan in de database Zorg Kiezen 594 voorzieningen palliatieve zorg. Het gaat om palliatieve zorg in de thuissituatie, maar ook om zorg elders. Er zijn 1068 opnameplaatsen palliatieve zorg.

Palliatieve zorg is de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Deze zorg wordt zowel thuis als in een hospicevoorziening of instelling gegeven.

Welke voorzieningen zijn in Nederland speciaal gericht op palliatieve zorg? En waar zijn ze te vinden? Zorg Kiezen geeft antwoord op deze vragen. De informatie uit Zorg Kiezen is te vinden op sites van netwerken palliatieve zorg, op http://zorgkiezen.palliatief.nl en op www.kiesbeter.nl/palliatievezorg.

Cijfers palliatieve zorgvoorzieningen in Zorg Kiezen per 1 juli 2009:
http://www.palliatief.nl/Start/tabid/730/ctl/Details/mid/10821/ArticleID/3118/Cijfers-palliatieve-zorg-in-Nederland/Default.aspx

Trefwoorden: Advies, Bijna-thuis-huis, Cijfers, Consultatie, Dagzorg, Hospice, Palliatieve, Palliatievezorg, Thuiszorg, Verpleegkundige, Voorzieningen, Vptz, Vrijwilligersorganisatie, Zorg, Zorg Kiezen,

Contact Agora Landelijk Ondersteuningspunt Palliatieve Zorg

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share